събота, май 21, 2022
Начало > Интериорни Новини > Как да изберете подходящата олекотена завивка?

Как да изберете подходящата олекотена завивка?

Когато настъпи момента за смяна на старите олекотени завивки с нови, много често се случва да изпаднем пред дилема. Огромното изобилие и разнообразие от видове, размери и материали достъпно на пазара, прави покупката на завивките толкова трудно и накрая се питаме коя е най-подходяща? След дълги проучвания и сравнения на отделните видове материали, ние от mattro.net решихме да ви дадем някой насоки, за да бъде изборът ви безкомпромисен!

Преди да направите окончателен избор коя олекотена завивка да купите, трябва да имате ясна представа какво точно търсите и от какво се нуждаят любимите ви хора. Важно е да знаете каква е температурата през различните сезони във вашата спалня или по-точно казано с какво изложение е стаята. Това е необходимо, за да можете да прецените от какъв материал е най-добре да бъде олекотената завивка и с каква дебелина ще бъде най-добре да бъде тя, така че при различните температурни диапазони да ви доставя нужната топлина или пък през по-топлите сезони да не покачва допълнително температурата на тялото ви. Друг много важен фактор, на който трябва да обърнете внимание при закупуването й е дали тя е хипоалергична и какви са материалите вложени в сърцевината на продукта. Ако вие или някой от вашето семейство страда от някаква алергия, е необходимо то да търсите завивка притежаваща хипоалергични и антиакарни свойства! Не на последно място по важност е и размерът, който ви е необходим. Преценете добре, какъв трябва да бъде размера на олекотената завивка, като е много важно да съобразите размера спрямо леглото и това дали спите сами или с партньор.

Изберете олекотената завивка според сезона

Определено няма как с една и съща завивка да се завивате през четирите сезона, за това е необходимо да имате поне две различни, така че и през зимата и през летните месеци да се чувствате комфортно по време на сън.

Не винаги дебелината на завивката определя това, колко топлина ще ви осигури, по-важното е от какъв материал е съставена. За това ние препоръчваме за по-студените месеци през годината олекотени завивки от гъши или патешки пух. Завивка с патешки пух Natural Down Duvet на производителя ТЕД е много добро решение, което можете да намерите в онлайн магазина ни. Друга подходяща олекотена завивка за студените дни е и Памучната зимна завивка на ТЕД. Тези две олекотени завивки ще направят зимните студени нощи много по-комфортни, топли и уютни! Ако пък имате нужда от нова олекотена завивка за преходните месеци Завивка НАНИ – 150 гр. е много подходяща. Тази олекотена завивка е практична, компактна и е подходяща за не толкова топлите пролетни или летни вечери! Ако все пак не можете да решите с каква точно дебелина и плътност трябва да бъде завивката, то Eucalyptus 4 Seasons е много подходяща за вас. Тя е мултифункционална и се състои от два слоя – единият е по дебел, подходящ за зимата, а другия по лек – за лятото. Освен, че е мултифункционална, тази завивка е и много подходяща за хора с алергии, тъй като е обогатена е с евкалипт!Ако имате нужда от повече информация и помощ при избора на своята нова олекотена завивка, то не се колебайте да потърсите компетентното мнение на нашите консултанти в магазин за матраци mattro.net !