петък, май 24, 2024
Начало > Други Новини > Видове колички за близнаци

Видове колички за близнаци

Очакването на не едно, а цели две деца е двойна радост за всички родители. При близнаците всичко разбира се е двойно и родителите трябва да се замислят за закупуването на важните продукти веднага. Едно от първите неща е количката. На пазара вече има много и богат избор от колички за близнаци, с различни характеристики. Има толкова много неща, които трябва да се вземат предвид – от бюджета до качеството, до много функции, които се предлагат. Може и да имате някои въпроси и притеснения относно закупуването на този продукт. Колко голям да е? Кой стил да изберете? От кои функции имате нужда? Ето защо пишем тази статия – да можем да ви улесним максимално.

Видове колички за близнаци

Количките за близнаци се предлагат в два основи вида – рамо до рамо (седалките са един до друг) и тип релси (седалките са един зад друг). И при двата вида има ползи и недостатъци, като избора зависи  изцяло от вас.

1. Един до друг

Това са едни от най-често срещаните бебешки колички. Този вид обикновено предлага еднакво усещане и за двете деца и еднакви екстри. И двете деца разполагат с еднакъв размер седалки, опции за накланяне на седалката, отделни сенници и багажници. Този модел колички е по-широк и може да е по-трудно за придвижване през тесни пространства и някои врати. Също така, при сгъване те пак заемат повече място, така че трябва да имате предвид това, когато избирате такъв тип количка за близнаци. Въпреки не толкова компактните си размери, тези модели са по-маневрени от количките, които са в редица.

2. В редица

При тези колички двете деца едно зад друго. Проблемът с този модел е, че при повечето от тях, функциите на единия и другия кош може да са различни. При повечето от тях, едната седалка може да се накланя повече от другата или пък само едната разполага с поставка за краката. По този начин може да възникне проблем, особено когато децата вече са малко по-пораснали и едното ще иска това, което има и другият. За сметка на това, този вид колички за близнаци са по-компактни и с тях по-лесно може да минавате през тесни улици.

На пазара вече може да откриете и много други видове, като седалките да са насочени едно към друго или едно под друго, но двата варианта, които ви посочихме са най-предпочитаните и харесвани сред родителите на близнаци. На кой модел точно да се спрете, зависи от неговите функции, характеристики и най-вече начина ви на живот (колко често ще излизате с количката, имате ли достатъчно място за съхранение и други). В web магазин bebeland.net може да откриете много и качествени колички за близнаци, от които със сигурност ще намерите и подходящата за вас и вашите деца.