петък, май 24, 2024
Начало > Други Новини > С мехлеми за рани се справяте с всякакви наранявания и възпаления по кожата

С мехлеми за рани се справяте с всякакви наранявания и възпаления по кожата

мехлем за рани

Човешкото тяло е крехко и неговия орган, който се грижи да го предпази от всякакви влияния именно кожата често се оказва на бойното поле за да поеме удара. Порязвания, натъртвания, навяхвания, счупване, охлузване, ухапване от насекоми или по-сериозни инциденти са неизбежни. Раните ако се замислите са част от нашето ежедневие и справянето с тях определено е повод днес да си поговорим за най-ефективните средства за лечение на рани. Всъщност има много голямо значение каква е раната, какъв е нейния тип и от какво е причинена. Сигурно е,че не всички наранявания, които търпи кожата ни имат нужда от хирургична или лекарска намеса. Такива, които са повърхностни и могат да се повлияят от домашно лечение се третират с антибиотични продукти, предписани от личния лекар или пък от мехлеми за рани.  Едни от най – безобидните и с минимален риск на алергия са натуралните мехлеми, при които се залага на естествен произход на съставките.

Ползи от употребата на мехлеми за рани

В домашната аптечка имате навярно какви ли не продукти, с които да се справите при ожулване на детските колене, навяхвания, изгаряния или пък рани причинени от порязване с нож. Ако обаче се нуждаете от универсално средство, с което да третирате всякакъв тип рани то мехлемите с билков състав са вашето ефективно и надеждно решение. BenePura е производител на натурална козметика и днес ни представя два вида мехлеми за рани, които имат универсален характер и можете да ги ползвате буквално за всякакви типове рани, при които има нарушена цялост на кожата.

Независимо дали имате кожни възпаления, акне, атопичен дерматит, изгорили сте се на горещ съд или сте получи длруг вид нараняване ви представяме:

  • Регенериращ натурален билков мехлем с невен;
  • Натурален мехлем с прополис.
мехлем с прополис

Активните формули на двата продукта се изключително мощни и могат да решат всякакви дерматологични проблеми. В своята физическа дейност е неизбежно да се предпазим от рани, травми и наранявания, козметични дерматологични проблеми или възпалителни процеси. Но с тези два натурални продукта определено имате възможността да се погрижите за своите проблеми. Подходящи са мехлемите за рани при:

  • Възпаления и обриви по кожата;
  • Рани, причини от падане, нараняване, изгаряне;
  • Ухапване от насекоми и силен сърбеж;
  • При поява на кожни проблеми, които състаряват кожата;
  • При различни видове пъпки  – упорито акне и други.

Несъмнено се замисляте дали да не допълните вашата домашна аптечка с някои от продуктите, а за да изберете подходящия ще ви предоставим малко информация за техния състав.

Активни съставки при мехлемите за рани

Логично е да се залага на такива билки и екстракти, които имат успокояващ и регенериращ ефект, а ползите от прополиса са наистина невероятни за човешкото здраве. Ето с какво двата типа мехлема успяват да ни впечатлят:

  • Регенериращ мехлем с невен

Основната съставка в този мехлем е невена, а той е познат като най-лековитите билки, която цъфти в красиви оранжеви цветове. Всякакви кожни проблеми могат да се третират с невен, тъй като има силно обезболяващо действие, успокояващо и противовъзпалително. Освен невен, в състава на регенериращия мехлем влизат още жълт кантарион, алое вера и чаено дърво, които се отличават със своите безспорни качества върху зони, които са изгорени, наранени, порязани и изобщо с нарушена цялост. Лекуването на рани и облекчаването на болката е сред основните цели на регенериращия мехлем, който намалява и риска от оставане на белег при по-сериозните травми;

  • Мехлем с прополис

Изключително деликатна формула, която има широк спектър на приложение. Тук освен 30% прополис в мехлема се съдържат тамян, борово масло, карите, смола мастикс. Комбинацията от съставки наистина е фантастична, защото освен антимикробно и болкоуспокояващо действие се гарантира прилагането на естествен антибиотик, който унищожава всякакви патогени, които могат да повлияят на оздравителния процес.