петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Какви видове олекотени завивки се предлагат на пазара

Какви видове олекотени завивки се предлагат на пазара

олекотени завивки

Завивката е необходимост, независимо от сезона. Има обаче редица правила, с които е препоръчително да се съобразим особено, когато се налага да помислим за дълготрайно, нежно  и качествено решение. на фона на многото разновидности и предложения на пазара няма как да не се запитаме как точно да изберем олекотена завика, дали има нещо специфично и важно, което да предвидим с цел осигуряване на нежна прегръдка, топлина и комфорт?

Завивки според сезона

Това, което е желателно да се предвиди при покупка на олекотена завивка е за какъв сезон тя ще бъде използвана. Олекотени завивки летни и зимни – така най-общо са разделени вариантите за спално бельо в колекциите на търговците  и производителите на такива продукти. Има значение за какъв сезон са предназначени, тъй като при зимните се набляга на по-високата плътност на вложените материали и пълнеж, а при летните се използват суровини, които не позволяват на тялото да се изпотява и да чувства дискомфорт.

Зимните и летните олекотени завивки се отличават и по нивото на затопляне, които са следствие от вложените материали за тяхната изработка.

Видове пълнежи за олекотени завивки

След като вече сте решили дали зимна или лятна олекотена завика желаете да закупите то следващия въпрос е какъв да бъде нейния пълнеж. Главно видовете пълнежи се делят на две основни категории:

завивки
  • Естествени. Тук спадат завивките с пълнеж от пух, пера, вълна, коприна и други естествени суровини. Не е рядка и практиката за комбинация от естествени материали, което допринася за постигане на удобство и добра затопленост особено пез зимните месеци;
  • Синтетични. Тук се използват синтетични микрофибърни или кухи фибри, които имат свойството да задържат топлината и независимо от ниското си тегло да създават максимална топлина на тялото.

Избора на пълнеж на завивките е важен ако имате някакви алергии и непоносимост към мъхове и пера. В тези случаи по-удачния вариант за вас ще бъдат олекотените завивки с изкуствен пълнеж, а не естествените.