петък, юни 21, 2024
Начало > Интериорни Новини > Кои са техническите особености отнасящи се до индукционните плотове за вграждане

Кои са техническите особености отнасящи се до индукционните плотове за вграждане

плот за вграждане

Може би всички плотове за вграждане, които са изработени от стъклокерамично покритие ви се струват еднакви. Да, те са гладки, съвършени и идеални. Но има нещо съществено, по което те се различават и това е принципа на нагряване на съдовете, които се поставят върху тях. Сред иновативните възможности, които се предлагат в търговската мрежа особено впечатление правят индукционните, които можете да разгледате тук https://www.mebeliarena.bg/уреди-за-вграждане/плотове-за-вграждане/индукционни-плотове. Те са съвременни уреди, които се отличават с над 90 % енергийна ефективност т.е. гарантират икономичен режим на работа. Как работят индукционните плотове за вграждане и кое ги прави толкова добри ще ви разкажем в следващите редове.

Принцип на индукцията като метод на загряване

Ако при повечето котлони първо се нагряват котлоните, а след това съда то тук принципа е точно обратен. Чрез прилагането на електромагнитното поле уреда нагрява съда, но не и самия плот. Всъщност нагревателния елемент е именно съда. Това определя и високата енергийна ефективност на техниката, тъй като в случая няма топлинни загуби.

Освен това индукционните котлони намаляват времето за готвене до минимум и спрямо останалите стандартни уреди от тази категория успяват да спестят с 50 % от времетраенето на процеса. Не ви се вярва? Точно това е изумителното при този тип високотехнологични решения. Те са:

  • Свръх модерни;
  • Супер бързи;
  • Ефективно спестяващи електрическа енергия.

Не е необходимо да стоите с часове в кухнята и да наблюдавате варивата до тяхната готовност. Сега с индукционните плотове за вграждане настройвате автоматичната програма и можете да се насладите на лекотата и бързината при готвене, която няма аналог и конкурент сред останалите модели котлони.

Същност на използването

 плот

Тъй като се касае за електромагнитно поле, посредством което се осигурява топлинната енергия има някои особености при използването на индукционните котлони за вграждане. Това, което е необходимо да знаете за тях е следното:

  • Напълно безопасни са, тъй като плота остава студен и само съда бива загряван;
  • Използваните съдове следва да отговарят на конкретни условия – да не са от стъклокерамика, да не са алуминиеви или медни, да са с гладка повърхност на дъното;
  • Предоставят автоматичен режим на работа съобразно това дали ще приготвяте замразена или прясна храна;
  • Гарантират защита от прегряване;
  • Препоръчва се почистване след всяко използване;
  • Прилагат се специални препарати без абразивна структура.

Когато инвестирате в такъв котлон ще ви направи впечатление, че са с по-висока цена. Предвид иновативната технология и дългия експлоатационен период е оправдано да вложите повече средства, но да се радвате на уред с отлични характеристики и качества.