петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Дребни, но съществени подробности при избирането на нова мека мебел

Дребни, но съществени подробности при избирането на нова мека мебел

мека мебел

Никой не оспорва твърдението, че меката мебел е типа обзавеждане, което заема ключова позиция в дома. Експерти по интериор определят този тип мебелиране като средство за изразяване на индивидуалност, предпочитания и характер на домакините. Вероятно това е основната причина, когато сме поставени пред избор на нова мека мебел да се водим от личните си критерии. Все пак обзавеждането не цели само да доставя наслада за окото, но и да е оптимално функционално, удобно и изпълнено с комфорт. И тъй като за нас е важно читателите ни да бъда много добре запознати с важната информация, която касае всеки компонент, участващ в избирането на качествени продукти в публикацията ще представим кратко ръководство за това как да заложите на онази, която напълно ще ви удовлетвори.

Избор на обзавеждане след ремонт – какво да бъде

Акцента на днешното четиво са онези дребни детайли, които са пряко свързани с избирането на качествена мека мебел. На първо място се оказва, че клиентите вижда опаковката, начина по който изглежда една мебелировка. Тя привлича вниманието им и само защото им харесва на външен вид много от потенциалните купувачи са в готовност да я изберат. НО! Има винаги едно „НО“, което пропускаме и неглижираме, а то има съществена роля за това да сведем грешките до минимум.

Ъглов Диван

Ще изложим списък с аспектите, които биха помогнали и на вас да си изберете олзавежане, което не само е по вкуса ви, но ще бъде и оптимално комфортна и удобна. За някои купувачи това е сложна задача, тъй като не разбират от мебели и интериор, но когато имат ориентир то нещата наистина се случват с лекота. Ето какви трябва да бъдат мебелите, които да изберете след направен ремонт така, че да можете да ги използвате максимално дълго във времето:

  • Обърнете внимание на формата и размера

Меката мебел не е просто диван за хол. Това е продукт, който може да се погрижи за вашия пълноценен отдих, да предаде завършеност на обстановката, да ви представи като гостоприемни стопани, които са поканили близки и приятели на питие или вечеря. За да се гарантира повече седалищна площ е добре да изберете диван, чиято форма и размер ще се адаптират в пространството. Задачата не е въобще лесна, защото тук е важно да се съобразите с дребните детайли като обща площ, размери на останалите мебели, геометрия. Адаптацията и интеграцията тук е важно да бъдат в абсолютен синхрон, а именно габаритите и формата на меката мебел ще ви помогнат да го постигнете;

  • Тапицерия

Всъщност по тапицерията се избират повечето видове такива елементи. Когато те са красиви и уникални определено клиента е привлечен от този иновативен стайлинг. Но, не е толкова лесно да изберете онзи тип тапицерия, която е качествена. Това, което е необходимо да знаете е, че меката мебел може да бъде тапицирана с различен тип дамаска. Сред най-популярните са естествена кожа, еко кожа, тапицерия от лен, памук, синтетични материали, комбинирани с естествени и други. За да сте напълно сигурни, че ще направите правилен подбор ви съветваме да се запознаете с онези, които са най-здрави, еластични и устойчиви на натоварване. Издръжливите типове тапицерия са и лесни за поддръжка и почистване;

  • Функционалност

Не се заблуждавайте, че е достатъчно тя да бъде красива и здрава, защото като най-високоефективна клиентите описват тази, която наистина има поне две-три функции. Най-масовите такива са сън, ракла и релакс механизми, които към настоящите модернизирани и усъвършенствани мебели са най-често предвиждани в производствения цикъл.

На пръв поглед незначително, но особено ключови са тези фактори за избирането на тякявя, която наистина ще бъде по вкуса ви, оптимално задоволяваща вашите индивидуални нужди и потребности на домакинството ви.