петък, декември 2, 2022
Начало > Интериорни Новини > Какви мебели да изберете за дом с модерна визия?

Какви мебели да изберете за дом с модерна визия?

Мебели

Някои определят обзавеждането на жилището като творчески процес, изискващ размишления, съзерцание и задълбочен анализ на пазара за мебели. Независимо дали предстои да се занимаем с интериорното обновяване на хола, спалнята или кухнята, резултатите във всички случаи трябва да са вдъхновяващи. От онлайн магазин Vivre съветват да се налегне изключително на актуалните трендове, сред които могат да се открият уникални идеи за това как да обособим апартамента или къщата. 

На какъв диван да заложите за по-модерна дневна?

Холът е несъмнено едно от най-важните помещения във всяко жилището. Наричан още “релакс зона”, той трябва да бъде красиво и функционално обзаведен, така че да ни носи усещане за спокойствие, уют и хармония. За тази стая ще са ни нужни мебели като диван, масичка и ТВ секция, така че оформлението да е пълно. В немалко случаи се залага и на практичен комод, с който цялостната картина става абсолютно завършена. 

Меката мебел обаче стои в центъра на холното обзавеждане, за избора на което полагаме сериозни старания. Диванът е основен източник на удобства, така че е важно да го купим с високо качество и съвременна визия. Неговото присъствие ще изпълни дневната с красота и уют, а в практически план ще са налице всички задължителни удобства. Ъгловите модели и тези с разтегателни функции са топ решение, както и тези в ярки цветове, които изглеждат много шик. 

Конзолни и помощни маси като акцент в интериора

Някои видове мебели нямат задължителен характер, но неповторимият им дизайн ги прави предпочитани и купувани от повечето потребители. Конзолните и помощните маси заслужено попадат в категорията “must have” обзавеждане, като водещите им преимущества са следните: 

  • имат кокетен дизайн – с малки размери и доста симпатични, конзолните и помощните масички са онзи липсващ елемент, който придава на стаята арт визия и непосредственост; 
  • практични са – красотата на тези допълващи мебели не е всичко, защото те са също така и много удобни за използване. Върху тях могат да се наредят декоративни предмети, а в наличните чекмеджета да се съхраняват лични вещи, които държим да са ни под ръка; 
  • намират широко приложение – подходящи са за дневни, спални и дори коридор. Нямат строго специфично приложение, което ги превръща в универсален интериорен компонент, подходящ буквално за навсякъде; 
  • обект са на голямо стилово разнообразие – в модерен или старинен стил, конзолните и помощни маси могат се произвеждат с всякакви дизайни, така че крайният потребител да избира на воля; 
  • достъпни са като цена – няма купувач, който да не се вълнува от стойността на мебелите, които планира да купи. За декоративните масички спокойно може да се каже, че са напълно поносими като стойност, което е и сред причините да са толкова популярни. 

При избора на конзолна или помощна маса огледайте параметри като материалите за изработка, височината и дълбочината, броя чекмеджета (ако има такива), цвят, форма и интериорен стил – индустриален, ретро, кънтри, бохемски, скандинавски и др. 

Бюфетите и високите витрини са на мода

Ретро мебелите се завръщат с пълна сила, защото придават романтичен привкус на жилищното обзавеждане и се вписват добре към повечето видове интериорни стилове. С тях може да се създаде обстановка с нотки на еклектика или да се обособи жилище в изцяло старинно-класически стил в духа на Ренесанса. Бюфетите и високите витрини са не само моден акцент, но и много удобна мебел за съхранение на сервизи и разни други предмети. Освен във Винтидж стил се предлагат и в изцяло модернистичен, както и в разнообразни цветове и повърхности – тъмни, светли, с гланцово покритие и др.