понеделник, април 22, 2024
Начало > Екстериорни Новини > Шатра в градината вместо чадър – какви са ползите

Шатра в градината вместо чадър – какви са ползите

Алуминиева градинска шатра

много по-удобно е да се използва градинска шатра вместо чадър. До този извод стигнаха много хора, които всяка пролет изкарват от гаража градинските мебели и същевременно с това търсят ефективно решение за защита от слънце и вятър. И ако чадъра е благосклонен към вас и може да ви осигури търсената сянка то се оказва, че не е толкова ефективен към вятъра и дъжда. Точно тук идва идеята за инвестиране в градинска шатра, която е изключително атрактивна като градински аксесоар, а освен това ни радва със своята многофункциналност и удобство. Ако сте убедени, че по-добрата алтернатива е именно шатрата, а не чадъра то ето, че идва момента, в който ще ви предложим кратко ръководство за това как да изберете удобната и подходяща шатра за вашия двор или градина.

Защо шатрите са по-удобни

На първо място хората, които вече използват градинска шатра отчитат това, че този атрибут е доста по-практичен, тъй като се застопорява в почвата на най-малко четири места. Това показва много повече устойчивост и стабилност, защото няма опасност от обръщане на съоръжението и възникване на неприятни инциденти.

Шатра

Не само това е провокатор за инвестиране в такъв продукт. Шатрите са уникално решение, с което оформяте много красив и удобен кът за почивка, с който същевременно:

  • Предпазвате зоната от насекоми, прах и всякакви други носещи се по въздуха замърсители, които могат да попаднат върху сервираните на градинската маса храна или напитки;
  • Защитавате тялото от намокряне в случай, че завали дъжд;
  • Осигурявате си ефективна защита от силните ултравиолетови лъчи;
  • Покривате много по-голяма площ и то от всички страни.

Интересни варианти за градински шатри се предлагат на пазара. Има такива, които разполагат и с мрежи против насекоми, което ги прави много ефективни и практични за използване дори през летните прохладни вечери. Ако искате да имате не само аксесоар за слънцезащита, но универсално решение за летните дни и нощи в градината си изберете шатра вместо чадър.