неделя, юни 4, 2023
Начало > Интериорни Новини > Кухненската мивка – коя да изберем за да ни служи дълго

Кухненската мивка – коя да изберем за да ни служи дълго

мивка за кухня

Съветите, които откриваме днес по отношение на подбора на кухненски мивки са свързани с това да се прояви достатъчно разум и да се вземат предвид различните обстоятелна при експлоатацията ѝ. Най-често акцентите са насочени към размера, формата, материала, поддръжка т.е. все важни моменти, които неизбежно са причина да останем доволни или не от направения подбор. Ето тази важни въпроси ни провокираха днес да насочим поглед към един от често пренебрегваните аксесоари от кухненското оборудван, а именно мивките.

Качествени и здрави мивки – избора на практичната домакиня

Перспективата, с която трябва да се погледне към покупката на нова мивка се насочват към това тя да ни служи дълго време, както и да не е претенциозна по отношение на почистване и поддръжка. Сигурно си мислите, че е трудно да попаднете на такава добра версия? Всъщност водещи производители на мивки за кухни като PYRAMIS, SCHOCK и други разчупват представите ни за тривиалното и стандартно излъчване и успяват да внесат една модерна, стилна и модерна визия в кухненския интериор.

мивка

Мивка за кухня и нейния правилен избор се базира върху:

  • Здравина на материала и устойчивост на различни температури;
  • Лекота при почистване;
  • Намален риск от надраскване и промяна в цвета;
  • Максимална големина и форма, които да паснат на кухненското обзавеждане.

За да ви служи вярно кухненската мивка задължително избирайте така все едно имате намерение да я ползвате до края на живота си. колкото и странно да ви струва това то водещите производители в бранша наистина са склонни да дадат доживотна гаранция и то с пълно основание. Мивките от гранит, полимер и алпака реално могат да ви надживеят, а практиката показва, че много от потребителите са склонни да ги подменят не защото са изгубили своите качества, а поради това, че вече са им омръзнали.

Спазвайте също така и инструкциите за монтаж, следвайте и правилния наклон, което пък ще намали риска от задържане на вода в коритото. Все пак мивката е един функционален и практичен аксесоар в кухнята, а не изделие, което търси непрекъснато внимание и време, което да отделяте за почистването му.