петък, май 24, 2024
Начало > Спортни Новини > Правилен избор и грижа за боксовите ръкавици

Правилен избор и грижа за боксовите ръкавици

ръкавици за бокс

Добрия удар в бойните изкуства може да донесе на спортиста знакова победа и нокаут. Онова, което е определящо всъщност е не само добрата подготовка на спортиста, а и професионално подбраната екипировка. Като цяло при бойните изкуства като класически бокс, кикбокс, муай тай и други в основата на това, с което трябва да разполагате са качествените боксови ръкавици, протектори и шорти. Изглежда лесно да си ги набавите, защото всеки спортен магазин предлага набор от такива продукти, но когато стане въпрос за качество, здравина, утвърдена марка със сигурност ще се замислите на кой търговец да поверите екипировката си.

Основни бойни принадлежности

Пазара предлага всякакви решения, когато се касае за боксови ръкавици. Когато разчитате на силата на удара си и е важна победата то от първостепенно значение е какви ръкавици ще носите на ръцете си. Видовете са доста разнообразни и на практика не е без значение:

ръкавици
  • Какво бойно изкуство ще практикувате;
  • Какъв е размера на ръцете;
  • Какво целите с избора на конкретни ръкавици – защита, добър удар, издръжливост, качество.

Световните федерации по бокс и бойни изкуства имат удоволствието да ползват едни от най-добрите и утвърдени боксови ръкавици за своите бойци. Имайки предвид това, че брандовете извършват поетапни подобрения на предлаганите модели, то определено не е без значение какъв ще е подхода за избор на боксови ръкавици за отбора.

Боксовите ръкавици – как е правилно да се избират

Независимо дали сте професионалист или начинаещ боксьор ръкавиците са основния артикул, който има отношение към вашата подготовка, ефективна тренировка и успех на ринга. Затова при покупка на боксови ръкавици е правилно да се вземат под внимание някои основни факти:

  • Цената може да е водеща, но никога не залагайте на твърде евтини продукти. те не само, че не са добра инвестиция, но могат да ви гарантират травми, от които ще е нужно време да се възстановите;
  • Залагайте на високо качество, естествени материали, предоставящи добра защита на ръцете.
  • Ръкавиците се предлагат във варианти за тренировки и за изяви на ринга. Така, че изберете подходящите в зависимост от това дали тренирате на чувал или със спаринг партньор;
  • Правилния размер ще гарантира добра стабилност и опора на ръцете. Вземете предвид колко слоя бинтове ще навивате на ръцете си за да не бъдат китките ви в безтегловност, когато сложите ръкавиците.

Грижа за боксовите ръкавици

Когато сте инвестирали не малко средства в боксови ръкавици е правилно да полагате и нужните грижи за тях. Задължително е да ги почиствате и избърсвате, да ги проветрявате и при евентуално механично увреждане да потърсите специалист за ремонт. Ако не подлежи на поправка дефекта е правилно да помислите за нови. А професионални продукти за бойните спортове можете да откриете в онлайн магазин fightshop.bg.