петък, март 1, 2024
Начало > Интериорни Новини > Въпроси и отговори съпровождащи избора на холна маса

Въпроси и отговори съпровождащи избора на холна маса

маса

Дори да не е прекалено мащабна като размери една холна маса е необходимо да бъде избрана по определени правила. Те се отнасят до осигуряване на балансирана и хармонична атмосфера. Реално каквато масичка си изберем то такава ще използваме, но за да бъде наистина приятно и фантастично изглеждащ хола ни няма как да пренебрегнем някои важни въпроси, чиито отговори ще изложим в днешната публикация. В колекцията на Мебели Арена холни маси и вие можете да се възползвате от онези, които напълно да гарантират усъвършенстването на зоната и постигане на максимално задоволство от използването им.

От значение ли е височината

Обикновено се фокусираме върху размери, които се отнасят до плота т.е. дали да е голям, малък, с овална или квадратна форма. Но рядко клиентите се замислят върху височината, а тя се оказва изключително решаваща за да може да се синхронизират елементите и да се създаде идеален баланс.

Правилата, които е необходимо да приложите при подбор на масичка със съответната височина е важно да бъдат съобразени с това, че:

  • Модела не бива да бъде по-висок от 40 максимум 50 см;
  • Да е равна или по-ниска с до 10 см от нивото на седалката на меката мебел;
  • Да не е прекалено голяма и да не надвишава 2/3 от дължината на дивана;
  • Нужно е да я съобразите с това дали дивана е прав, ъглов или използвате холна гарнитура.

Разбира се, че е важна височината на холната ви масичка и за да сте сигурни, че ще попаднете на най-доброто решение е добре да изберете от каталога на Мебели Арена тази, която да покрие изложените правила.

За какво ще използвате холната маса

Холна маса

Характерно за този тип мебелировка е, че често тя бива разглеждана като декоративен елемент. В зависимост от това дали хола е голям или малък масичките биха могли да се използват с различни цели. Някои домакинства ги използват като поставки за дистанционни, телефони и всякакви други джаджи, които минават през ръцете ни непрекъснато.

Но ролята на холните маси може да бъде и съвсем различна. Във всекидневни, които не се отличават с кой знае каква площ това, за което биха могли да служат са:

  • Вместо трапезна маса като тук се залага на модел с трансформиращи се функции;
  • Вместо бюро за работа, на което да поставяте лаптопа си;
  • Като зона за съхранение на книги и списания, посредством различни поставки и рафтчета, които са прилежащи към конкретния модел.

Независимо от това за какво предпочитате да ви служи холната маса то тук в каталога на Мебели Арена ще откриете идеалните творчески решения, с които ще създадете спокойна и стилна обстановка.