петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Какво прави избора на нов гардероб за спалня толкова значим за интериора в тази стая

Какво прави избора на нов гардероб за спалня толкова значим за интериора в тази стая

Би било невъзможност да се радваме на естетика и комфорт в спалнята, ако там няма хубав гардероб в подходящите размери – двукрилен, трикрилен, четирикрилен, с надстройка и прочее. Именно от него зависи организацията на облеклото и домашния текстил, които в ежедневието си искаме да намираме лесно и бързо, както и без особено суетене.

Идеалният гардероб за спалня е качествен, той е удобен за използване, както и е изцяло в крак с тенденциите при интериора. Останете с нас и разберете повече за този компонент!

В какви разновидности можем да открием съвременните гардероби за спалня

Те са толкова много като вид и дизайн, че е доста сложно да се категоризират с точност и да се поставят в някаква рамка. При този вид компоненти винаги има изключения от общото правила и никога не може да ни стане скучно по време на тяхната селекция. Най-общо казано, можем да ги открием в следните разновидности:

  • Вградени – тяхното присъствие е дискретно, но съвсем не по-малко полезно в сравнение с останалите видове дрешници за спалня. В този си вид те внасят лукс в стаята за сън и я правят още по-приветлива и уютна;
  • С плъзгащи врати – отново добър вариант за обзавеждането на спалното помещение, което е важно да бъде най-вече комфортно. Основното предимство на този вид гардероби за спалня е, че те не отнемат от мястото, когато ги и затваряме, което ги прави подходящи за стаи с ограничена площ;
  • Трикрилни и четирикрилни – разликите между двата модела не са съществени, но все пак при вторите се наблюдава повече пространство за съхранение на дрехи и други лични вещи. По-важното в случая, и при двата компонента, е тяхното вътрешно разпределение и визуални качества;
  • Детски – обикновено са с по-малки, но отново доста функционални. В повечето случаи са снабдени с чекмеджета и са с дизайн, който е типично детски. В естетически план имаме свежи цветове, а в някои случаи и тематични декорации – според модела;
  • За коридор – използваме ги за съхранение на връхните си дрехи, за които не ни достига мястото в основния гардероб в спалнята. Еднокрилните и двукрилните варианти са добро решение.

Намирането на подходящия за нас модел гардероб е вълнуваща композиция от естетика и разнообразие, стил и класа, качество и практичност – все неща, от които силно се нуждаем в ежедневието и си струва да инвестираме изключително в тях.

Какво е важно да знаем, когато настъпи времето да изберем нов

Да предположим, че моментът да поставим в спалнята нов гардероб е вече дошъл. Имаме някои идеи в главата си и нямаме търпение да ги реализираме, за да видим облика на стаята за сън тотално променен, но откъде по-точно да започнем?

Тази мебел има по-скоро функционален принос за спалния интериор, а не толкова естетически. Затова, когато го избираме, е нужно да насочим фокус именно към неговите практически предимства, като например общите му размери, броят отделения и цялостната вътрешна организация на елемента.

При избора на нов гардероб за спалня трябва да обърнем внимание на нивото му на изработка, използваните за направата му материали, детайлите, стиловите особености, детайлите, а и изобщо на всяка една подробност, която има отношение към предстоящата покупка.

Как да го комбинираме с останалите мебели в стаята

Това е един също много важен въпрос, на който е добре да открием отговорите, за да сме подготвени, когато той е вече наше притежание. Освен гардероб, в спалното помещение има и няколко още други компоненти, с които той ще бъде комбиниран – легло, нощни шкафчета и скрин. Ако той не е част от комплект, а го избираме впоследствие, трябва да заложим на модел, който ще пасне на цветовата схема в стаята, както и на интериорния стил.

Можете да откриете разнообразие от предложения на топ достъпни цени в онлайн магазин Лени Стил, където освен разнообразие от компоненти, ще намерите и отлично качество,  на което знаем, че държите!