петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Идеи за аранжиране на тийнейджърската стая

Идеи за аранжиране на тийнейджърската стая

тинейджърска стая

Практичните идеи по отношение на обзавеждането на тийнейджърски стаи включват не само тривиалните модели с легло, гардероб и скрин, а доста по-разчупени варианти, които могат да се окажат не само по-приемливи, но и съобразени с нуждите на децата в тази възраст.

С какво тийн стаите се отличават от тези за по-малките

Реално всичко може да бъде заменено с всякакви други елементи, а не типичните легло и гардероб. Моделите в каталога на водещи търговци  и идейни проекти на дизайнери са доста динамични  и креативни. Вместо креват например все по-често можете да срещнете обзавеждане за тийнейджърска стая с мека мебел. не само, че на практика наличието на такова канапе или диванче позволява на подрастващите да си канят спокойно гости, но и се оптимизира площта без да се затрупва с твърде много елементи. При нужда дивана се трансформира, а реално модела, който може да бъде избран би могъл да бъде както стандартне прав така и ъглов.

секции

Друг акцент като разлика, който можем да фиксираме е наличието на секция. Тинейджърско обзавеждане, което повече прилича на гостна или стая за почивка или отдих, отколкото като традиционна спалня. секцията обаче от своя страна се различава от холната, тъй ато тя е компактна и някои от основните ѝ модели са:

  • Етажерки;
  • Издърпващо се бюро;
  • Шкафове;
  • Еднокрилен гардероб.

Интересното е, че моделите на тези секции при тийнейджърското обзавеждане са толкова адаптивни, че реално можете на доста добра цена да изберете модел, който да си пасне перфектно с меката мебел и така да запазите свободното пространство в интериора.

Концепциите, които се предлагат за модерно и функционално обзавеждане на тийнейджърска стая са обещаващо интересни и могат да бъдат композирани съобразно фантазията на младежите, които ще ги ползват. Мини секции, модули секции, компактни и разумни решения, които изпълняват няколко функции. Тук вече има доста разлики със стандартното мебелиране, което сме свикнали да виждаме за детски системи със секции, но не токова акцентиращи върху комбинацията между стая за почивка и посрещане на гости.