петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > 10 Причини, защо да изберете интериорен дизайнер за редизайна на вашия дом

10 Причини, защо да изберете интериорен дизайнер за редизайна на вашия дом

Планувате да ремонтирате дома си или сте новодомци и се нуждаете от цялостен проект за интериорния дизайн на пространството? Не правете грешката да си мислите, че можете сами да проектирате интериорния дизайн на вашия дом! Много хора смятат, че това е фасулска задача и няма нужда да дават излишни пари, за да го прави друг вместо тях, та нали това е техния дом. Истината обаче е другата и същите тези хора скоро ще го разберат. Ако искате да се сдобиете наистина с мечтания дом, тогава най-добре заложете на опитен интериорен дизайнер, който да се заеме с проектирането му. Причините да вземете това решение са няколко, като основната е, че вие нямате нужните знания, умения и опит, който притежават дизайнерите. Освен това професионално изготвения дизайн ще повиши и цената на вашия имот ако в даден момент решите да го продадете.

В никакъв случай не се опитваме да ви обезсърчаваме, че вие не можете да се справите сами, просто се опитваме да ви спестим излишни разходи, нерви и време, което ще инвестирате. В тази статия, заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранделчева ще се опитаме да изложим основните причини, поради които би било много по-изгодно за вас да се доверите на опитен професионалист.

1. Те са по-информирани

Фактът, че интериорните дизайнери първо правят основно проучване на цялото пространство вече е достатъчно основание да им се доверите, когато става въпрос за вътрешния дизайн. Те имат ноу-хау и умения какво и как да пипнат, за да преобразят вашия дом. Можете да споделите с тях какво искате, как си представяте дома си и те могат да ви помогнат да получите красив вътрешен интериор.

2. Ще получите това, което очаквате

Със сигурност вече имате идея как искате да изглежда интериора на вашия дом, но изпитвате колебание как да го реализирате. В момента, в които решите да наемете дизайнер той ще знае как точно да реализира всички ваши идеи и желание. Добрият дизайнер слуша внимателно и разбира добре какви са желанията, начина на живот и предпочитания на собствениците. А когато дизайнът е готов ще се радвате да видите, че той изглежда точно така както сте си го представяли или дори може да надхвърли очакванията ви.

3. Енергийно ефективен дом

Ако обичате природата и сте загрижени за околната среда, и искате вашия дом да бъде енергийно ефективен дом и да спестите енергия? А знаете ли как можете да постигнете това? Е, интериорния дизайнер знае какви материали да използва за подови настилки, прозорци, осветителни тела и други. С негова помощ можете да спестите много пари, като направите дома си енергийно ефективен, освен това ще спомогнете за опазването на околната среда чиста.

4. Ще спестите време

Когато градите кариера и имате малко свободно време, едва ли ще искате да го отделяте точно на проектирането на интериорния дизайн на вашия дом. Именно поради тази причина наемането интериорен дизайнер ще бъде отличен избор за вас, който ще ви спести време, което да прекарате с близките си. Освен това можете да доверите и избора на мебелите и други артикули на дизайнера, тъй като той вече знае кое е най-добро за вас и къде може да го намери за вас.

5. Те са ориентирани към детайлите

За разлика от вас дизайнерите обръщат особено внимание на всеки детайл. Взимат предвид неговата форма и функция, а не го гледат само от естетична грешна точка. Те ще разгледат обзавеждането, осветлението, аксесоарите и всички други детайли от вашия интериор и могат да добавят много неща, за които дори не сте се досетили.

6. Знаят, кое е подходящо за вас

Опитните дизайнери знаят само като погледнат една стая, какво е най-добро за нея. Те изграждат в съзнанието си цялостния дизайн още преди да им кажете какво точно искате, те вече знаят кое е най-доброто за вашето пространство. След като изслушат вашите желания и как точно вие си представяте вашия дом ще могат да реализират интериор, който да отговаря на вашите нужди, но и все пак да изглежда наистина красив и комфортен.

7. Намалят стреса за вас

Като всеки работещ човек с натовареното ежедневие наистина има много неща, за които да мислите и с които да се занимавате. Най-лесният начин да намалите тежестта е като наемете интериорен дизайнер. Той може да свърши цялата работа вместо вас, а на вас ще остане само да се радвате на крайния резултат.

8. Познават добре цветовите комбинации

Повечето хора не обичат да експериментират и залагат винаги на сигурно като избират неутрални цветове като бяло, кремаво и други светли цветове или просто избират цветове, които никак не си подхождат. Професионалистите знаят как да комбинират различните цветове и как да придадат повече живот на пространството. Подходящите цветове ще направят вашия дом едновременно уникален и привлекателен.

9. Ще получите подходящите мебели

Изпитвате затруднение да изберете подходящия размер мебели за вашия дом? Дизайнерите могат да направят това вместо вас. Те знаят какъв точно трябва да бъде размера на мебелите в малко или голямо пространство, така че то да не бъде нито претрупано нито празно.

10. Правилните аксесоари и декорации

Освен, че ще ви помогнат да се сдобиете с правилните мебели, ще ви помогнат и с избора на аксесоари и декорации, които не трябва никак да се подценяват. Те имат много повече контакти и достъп до много по-голям асортимент от обикновения потребител.

Безспорно плюсовете да наемете интериорен дизайнер са повече отколкото минусите, а освен това ще получите много повече отколкото ще платите. Професионално реализираният интериорен дизайн ще ви радва много дълго време и както вече казахме ще повиши цената на имота, ако в даден момент решите да се разделите с него. За това не се колебайте много, а поверете тази не лека задача на опитен интериорен дизайнер, който да сбъдне всички ваши желания.