петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Как се избира отоплителен уред

Как се избира отоплителен уред

камина

Предвид огромното разнообразие от отоплителни уреди, които се предлагат на пазара много клиенти изпитват сериозни затруднения за определяне на този, който напълно да ги устройва. Тъй като не става въпрос само за решение, което да подпомогне повишаването на температурата в помещенията е очевидно, че на база персоналните критерии, които се поставят домакинствата търсят най-добрата алтернатива за икономии, функционалност, бързо затопляне и благоприятни условия за живот.

Видове битова отоплителна техника

Едва ли ще се изненадате от множеството отоплителни уреди, които ще откриете в търговската мрежа. Предложенията са свързани с това да задоволят потребностите на клиентите и то по най-високите им изисквания. Ще ви запознаем с онези, които наистина се приемат като водещи и лесно приспособими за различните видове имоти.

Най-широко разпространените отоплителни решения, подходящи за малки и големи апартаменти, къщи, вили и други са:

  • Климатици. Избирани са не само поради това, че са едни от най-икономичните електрически варианти, но и поради това, че могат да работят в режим отопление и охлаждане;
  • Камини на пелети. Интересна версия, която се наложи през последните години. Сериозно измести уредите на дърва поради това, че използваното гориво е калорично, икономично и екологично;
  • Конвектори. Елегантни отоплителни модели, които са с нисък разход на енергия. Не заемат много място, а освен това дискретно повишават температурата в стаята без да изсушават въздуха;
  • Термопомпи. Съвременни решения, които се радват на огромна популярност, тъй като използват възобновяем енергиен източник, а освен това са изключително икономични;
  • Подово отопление. Надеждно, чисто и балансирано топлене чрез лъчиста енергия, която намалява дори количеството домашен прах.

Още много интересни идеи за отоплителни уреди можете да откриете в каталога на Memo.BG. А как да изберете най-добрия за вашия имот ще ви разкажем сега.

Кой е подходящия за вас уред

климатизация

Може да ви се иска да използвате камина, защото е супер романтичен уред, но предвид спецификата на обитаваното от вас жилище се оказва невъзможно инсталирането ѝ. Затова, когато сте поставени пред взимане на конкретно решение е препоръчително да се възползвате от онези идеи, които са:

  • Съобразени с особеностите и характеристиките на имота;
  • Са напълно икономични и рентабилни;
  • Функционални и ефективни;
  • Адаптивни към дизайна на интериора;
  • Отговарят на цената, която можете да инвестирате.

Въобще не са за подценяване тези особености, тъй като покупката на уред е перспективно и качествено решение, с което ще можете да посрещнете студените месеци. За да не се налага всяка година да търсите вариант е време да изберете отоплителна техника, която напълно да ви удовлетвори.