петък, май 24, 2024
Начало > Други Новини > Как изборът на правилни завеси ще направи жилището по-уютно и красиво?

Как изборът на правилни завеси ще направи жилището по-уютно и красиво?

пердета

Пердетата, които използвате в жилището си, освен като моден аксесоар служат и за възпрепятстване на силните слънчеви лъчи. Те трябва да са избрани внимателно спрямо стила на интериора и да отговарят на вашите очаквания. Хората търсят модели, които са направени от качествена материя, няма да избледнеят лесно и ще могат да се поддържат в перфектен вид. Различните видове завеси в curtains.bg, които ще откриете в онлайн каталога са подходящи за всяка стая от дома ви. Критериите, които ще ви ръководят при избора на модел за дневната, спалнята или детската са различни, затова отделете нужното време да помислите по въпроса.

Как лесно и бързо да изберем подходящите завеси?

Пердетата правят всеки интериор по уютен и интимен, те са прекрасно допълнение към стената и прозорците, затова не бива да бъдат пропускани. От онлайн магазин Curtains.bg ще ви предложат няколко ценни насоки за това как да откриете правилните завеси:

  • съобразете се с размера на стаята – тук включваме и височината на таваните. Обърнете внимание колко са прозорците, какъв е стилът на обзавеждане и преобладаващите цветове. Завесите трябва да допълват обстановката, и да изглеждат достатъчно елегантно. Когато ги поръчвате определете дължината им. Нека бъдат на един-два сантиметра от пода, което изглежда най-практично и елегантно. В спалнята може да ги оставите и няколко сантиметра по-дълги, спрямо последните модни тенденции;
  • изберете завеси според техния вид – в търговската мрежа ще откриете плътни, тънки, прозрачни и полупрозрачни варианти, които трябва да комбинирате успешно, в зависимост от тяхната функционалност. Тук ключова роля играе видът на материята и това дали тя е естествена или изкуствена. Няма нищо лошо в пердетата от полиестер, тъй като те изглеждат добре, поддържат се лесно и цената им е достъпна. Моделите от естествени материали също са харесвани от хората. Те са по-скъпи, но създават усещане за стил и добра циркулация на въздуха;
  • открийте подходящ цвят и десен – комбинирайте нюансите по начин, който ще ги хармонизира лесно с интериора. Ако сте използвали шарени тапети ви съветваме завесите да бъдат в един цвят. Съобразете и тоналността между тънките и плътните пердета, ако ползвате два вида.

Разнообразието е много голямо, затова отделете време да разгледате моделите и материите, и ще останете доволни от покупката си.

Защо плюшените завеси са предпочитани за интериора на спалнята?

Стаята за сън и почивка трябва да бъде приятна и комфортна, предразполагаща към релакс. Точно тук има моменти, когато желаете да се изолирате от светлината и да се отпуснете удобно в леглото си. Препоръчваме ви плътните пердета, които са изработени от велур или плюш, които изглеждат изключително стилно и ще направят визията на стаята една идея по луксозна. Изберете подходящ тъмен цвят като лилаво, тъмнозелено или пепел от рози и ще имате прекрасна атмосфера, на която да се насладите.