петък, юни 21, 2024
Начало > Други Новини > Какви са причините за подмяна на щрангове от професионален екип?

Какви са причините за подмяна на щрангове от професионален екип?

водопровод

Ремонтите по водопроводната инсталация не бива да се пренебрегват. Има такива, които при сръчност и минимални умения можете да проведете и сами. Не са рядкост обаче специфичните аварии, при които е задължително да се потърси професионалист. Такава е ситуацията с дефектите по водопроводните щрангове. Основната мисия на специалистите е да си осигурят безопасен достъп до проблема и да решат чрез частична или цялостна подмяна възникналия теч. Повече информация за услугата можете да намерите тук https://vikhelp.com/smiana-na-shtrangove/. Ако ви се струва доста сложно и прекалено обемно обяснението то в днешната статия ще акцентираме на основните аспекти, които имат пряко отношение върху спецификата на този тип аварии и тяхното отстраняване.

Кога се сменят щранговете?

С годините на използване и интензивното натоварване, на което са подложени е напълно естествено в даден момент щранговете да дефектират и да създадат евентуални проблеми за обитателите на имота. Щетите, които авариите биха нанесли никак не са за подценяване. Що се отнася до това да се осигурят високоефективни и сигурни решения, които да елиминират проблема, затрудняващ използването на вода е добре да се знае, че е задължителна намесата на специалист.

Смяната на щранговете се налага при:

 • Констатиран дефект на тръбите, които са основни за ВиК инсталациите;
 • Намален дебит и налягане на водата до обектите;
 • Влага и течове, които създават проблеми и нанасят сериозни материали щети;
 • Застрашаване здравето на стопаните на имота, които използват некачествена вода поради възникнала авария.

Щранговете е необходимо да бъдат подменени навреме. Именно с бързата намеса на водопроводните екипи можете да си гарантирате не просто бързо и качествено изпълнение на задачата, а кардинално да се разреши проблема за да използвате спокойно и безопасно водния ресурс.

Констатирането на необходимостта от смяна реално зависи от направения оглед и анализ на ситуацията от водопроводчиците. Без да се установи наличието на проблем, местоположение и възможности за решение не е възможно да бъде изготвена съответната оферта.

Сложност на ремонта

смяна на щрангове

Водопроводчици определят смяната на щранговете като едни от най-сложните ремонтни дейности. Това твърдение се дължи най-вече на факта, че тръбите се намират зад стени и достъпа до тях е затруднен. Освен това е необходим опит и умения за да могат да бъдат отстранени дефектните щрангове и на тяхно място да бъдат поставени нови. И както можете да се досетите всичко е съпроводено от риск от течове и нанасяне на материални щети по имота. От до тук изложеното навярно ви стана ясно, че няма как да пренебрегнете качествата на специалистите и техните способности да намерят адекватно и сигурно решение на проблема.

Независимо от това колко сложен би бил ремонта е важно да се извършат ремонтите съобразно спецификата и състоянието на водопровода. Затова и спазването на всички етапи при провеждането на работата е задължително. Те включват:

 • Оглед;
 • Издаване на предписание за цялостна или частична подмяна на щранговете;
 • Спиране на водоподаването в обекта;
 • Демонтиране на дефектните тръби;
 • Монтиране на нови полипропиленови щрангове;
 • Укрепване на тръбите;
 • Извършване на тест за евентуални течове;
 • Издаване на гаранции за качество.

Разбира се, че има смисъл от това да бъдат използвани именно онези услуги, които са професионални и качествени. Това е вашата гаранция за спокойно и сигурно използване на водния ресурс.

Цени

Дефиниран като един от най-сложните ремонти е обяснимо това, че тарифите за извършване на подмяна на щрангове няма да са ниски. Именно за това си струва не просто да наемете екип, а той да бъде утвърден и да ви гарантира отлично изпълнение на възложената работа.

Не говорим за изгодни цени за смяна на щангове, а за такива, които отговарят на качеството на услугата, от която ще се възползвате. Спецификата на този тип тръби е показателна за това да се подсигурите с надеждно и ефективно функциониращ водопровод.