понеделник, април 22, 2024
Начало > Други Новини > Защо да изберете Португалия като дестинация за почивка

Защо да изберете Португалия като дестинация за почивка

Не случайно Португалия е избирана няколко години подред за най-добрата туристическа дестинация за посещение. Лисабон – нейната столица и най-голям град, също има подобно признание. А португалският остров Мадейра получава приза “Най-добрият остров за почивки”. С какво ще ви пленят различните екскурзии до Португалия и какво може да видите там?

Какво прави Португалия толкова желана за екскурзии 

Има редица причини хората да избират тази страна като дестинация за следващата си екскурзия. Според туристическа агенция Руал Травел се определят като:

  1. Невероятна архитектура – повечето сгради там са направени в архитектурния стил Мануелин. Сам по себе си е уникален, защото съчетава още няколко стила – готически, коморски, Възраждане, както и различни екзотични елементи. С такава визия са построени много сгради из страната като манастирът Джеронимос и кулата Белен в Лисабон.
  2. Прекрасна атмосфера – тук е разпръсната цяла галактика от интересни, малки градове, които ще оставят прекрасни спомени във всеки, който ги посети. Томар, Брага, Обидос, Коимбра и много други, които заслужават вашето внимание. Има и по-големи, като Синтра, в които лесно ще се влюбите. Португалия също е страна на замъци, които са несравними – Пена, Синтра, Кинта де Регалейра са само част от тях.
  3. Зашеметяваща природа – това е страна с великолепна природа. Съчетава в себе си море, планини, гори и паркове. Ще намерите няколко интересни национални парка и съоръжения, които ще направят вашата екскурзия незабравима. Един от които е Сера да Ещрела. И не забравяйте да посетите бреговете на Атлантическо море. Там се намира и нос Рока, който се води крайната точка на Европа.
  4. Кухня – определено няма да останете гладни по време на вашата екскурзия тук. Националната им кухня е изключително вкусна и със сигурност ще има с какво да впечатли дори и най-взискателните вкусове. Енчидос (вид салам), Tripas a moda do Porto (специална яхния), Posta Mirandesa (пържола от свинско месо) са само част от автентичните вкусотии, които трябва да опитате. 

Защо да изберем Португалия за следващата ни екскурзия 

Освен невероятната природа и архитектура, в тази страна има страхотни изгодни оферти за настаняване в реномирани хотели. Пътуването до тук е много удобно със самолет, тъй като кацате директно в Лисабон. Спокойствието и енергията на това място ще ви накара да искате отново да се завърнете дори и след дълга почивка в страната. Това определено е едно от местата в Европа, към което няма как да останете безразлични!