петък, май 24, 2024
Начало > Бизнес Новини > Мултимедиен проектор – характеристики и видове

Мултимедиен проектор – характеристики и видове

Характеристиките и особеностите на мултимедийните проектори ги нарежда сред утвърдените и комплексни решения, които имат различни приложения. За малкия и среден бизнес, за обучение, за домашно кино – безспорни са предимствата на проекторите, които създават една перфектна визуализация и имат целта да предоставят интуитивна и максимално впечатляваща картина. Покупката на такова устройство се базира върху редица критерии и изисквания. В зависимост от това дали ще се ползва за образование, с презентационна или рекламна цел, за системата за домашно кино или друго начинание има не малко технологични възможности, които се предлагат от проекторите създаващи цветни и жили изображения.

Ценови сегмент

Когато се избира за мултимедия проектор за публичния сектор и се търси ефективност, мащабност и впечатляващо присъствие то не се жалят средства за презентационен или рекламен екран. Разнообразни са като размер и брой аудитория, за които са предназначени проекторите. Старта започва от скромните 65 инча и достига до огромни размери, които приличат на кино екран. Определено тези фантастични технологии са толкова съвършени, че дават реалистична картина и превръщат зрителите в част от излъчваната картина. това са мултимедийни проектори, които са доста скъпи, но пък и има защо.

По-нисък ценови сегмент са проекторите за мултимедия, които се използват в офиси, зали за обучение или пък за домашно кино. Тук като технически характеристики и показатели няма кой знае какви разлики с огромните проекторни екрани. Разбира се, предимствата на този вид стандартни проектори са в това, че:

  • Са компактни и практични;
  • Дават възможност за покриване на аудитория от 10-15 души;
  • Могат да се преместват в зависимост от това къде са необходими.

По-скъпите модели мултимедийни екрани наистина се отличават с по-жива и реалистична картина. Те създават емоции и докосват аудиторията по най-красивия начин. Тук не се търси просто презентационен ефект, а усещането, което те карат да изпитваш докато гледаш излъчваното.

Видове технологии при мултимедийните проектори

Едни от най-масовите технологии за създаването на мултимедийни проектори са:

мултимедиен проектор
  • LCD или така наречените дисплеи с течни кристали;
  • DLP или още известни като едночипови дисплеи. Те са едни от предпочитаните бюджетни решения, тъй като принципа им на работа е изключително елементарен;
  • LCOS е вид технология, която работи с течен кристал върху силициева пластина.

Всяка една от технологиите си има своите предимства и недостатъци, но в най-общи линии се оказва, че се избира тази, която е най-близка до разполагаемия бюджет както и нуждите, за които ще бъде използван проектора. Многообразие от мултимедийни проектори, които можете да поръчате онлайн се предлагат от omnichannel.bg.