понеделник, април 22, 2024
Начало > Бизнес Новини > Същност, приложение и видове фазер

Същност, приложение и видове фазер

фазер

Фазерът е вид дървесно влакнеста плоча, която от десетилетия намира приложение в строително-ремонтни, мебелни и други мероприятия. Продукта се характеризира с много добри качества, което е основна причина да е предпочитан като сигурно решение, благоприятстващо употребата му във влажни пространства и по-екстремни условия. Какво представлява, за какво се използва и как се избира фазер ще споделим в днешната публикация. Би било интересно не само на професионалистите, но и хоби домашните майстори да разберат, че има продукти, които са в състояние оптимално да улеснят тяхната работа що се касае до качество, ефективност, издръжливост и устойчивост на материала.

Какво представлява

По своята същност фазерът се характеризира с това, че се произвежда чрез метода на мокро пресоване на дървесни частици. Това го прави изключително стабилен и здрав. Когато се купува такъв тип материал е определящо да се възползвате от доказано качествени решения, тъй като именно благодарение на стабилността и устойчивостта на продукта можете да разчитате на отличен краен резултат при извършваната дейност.

Характерни особености за добрия фазер са:

 • Добра твърдост;
 • Мек кафеникав цвят;
 • Малка фракция на дървесните частици, от които е произведен;
 • Отразява светлината;
 • Изключително гладък е на допир.

Друго важно, което можем да отбележим за фазера, че именно технологията му на производство го прави безопасен. А това е съществен аргумент, който позволява употребата му и като решение за съхраняване на продукти от хранително-вкусовата промишленост. Ще се изненадате колко високо е приложението му в редица сфери. Действително ролята му е ключова, а перфектните му свойства и качества.

Главните и съществени параметри, на които е необходимо да се фокусирате при подбор се отнасят до/

 • Размери на плочите;
 • Дебелина;
 • Дали отговаря на международни стандарти за качество;
 • Какъв е финиша на лицето;
 • Обемно тегло на изделието;
 • Точен състав;
 • Цена и други.

Разнообразието от възможности, които са представени в каталога на магазин Ташев Галвинг показват, че наистина можете да разчитате на висококачествени изделия, предложени на разумна цена. За вашия бизнес, домашни ремонти или всякакви други строително-ремонтни или мебелни нужди сега можете да се възползвате от наистина добри и надеждни решения.

Сфери на приложение

дървесни стърготини

Може би някои от вас ще се изненадат къде може да се използва фазера като компонент. Реално предвид основните качествени и технически характеристики на изделието се оказва, че наистина можете с основание да разчитате на него. Главно се използва при:

 • Производството на различни видове мебели, като се поставя като гръб, който осигурява невероятна стабилност и устойчивост на крайния продукт;
 • Изработка на интериорни и входни врати като основа, върху която се монтират лицемите плочи;
 • Като интериорно решение при ремонти;
 • При строителни дейности;
 • В логистичния сектор като средство за изработка на различни видове опаковки;
 • В земеделието. Тук от фазер се изработват касетки з плодове и зеленчуци;
 • В автомобилостроенето и много други.

Виждате колко мащабно приложение на фазера има в различни сфери. Определено този тип продукти с основание биват предпочитани предвид и приемливата им цена, безопасност и устойчивост. Специалисти ги дефинират и като издръжливи във времето решения, тъй като системата на производство гарантира дълголетието им.

Що се касае до видовото разнообразие то можете да се възползвате от такива отлични и сигурни решения, които са с високо ниво на влагоустойчивост, качество, ефективност, сигурност и издръжливост. Невероятен потенциал предоставя фазера както в редица професионални сфери така и в битови занимания и ремонтни мероприятия, с които следва да се справите и сами. Лесната манипулация и възможността да се изрязват форми с различна големина и форма също се оказват супер ключови за това да можете да разчитате на изделия, които са сигурни и полезни.

Видовете фазерни плочи се разграничават на ОСБ, дървесно – влакнести и обикновени.

Водещи брандове

На нашия пазар има доста съществено присъствие на производители на различни типове фазерни плочи. Разбира се за бизнес средите е определящо да се фокусират върху избирането на такива плочи, които наистина се отличават със своята ефективност, устойчивост, стабилност и сигурност. Характера на продуктовата гама от съвременни решения, които се предлагат на пазара се отнасят до самата технология на производство както и утърденост на производителя в международен план.

Едни от предпочитаните са:

 • Knauf;
 •  Kronospan;
 •  Welde и други.

Когато търсите сигурно и оптимално ефективно решение за своя бизнес не се колебайте да се фокусирате върху онези принципи и решения, които са наистина качествени, благоприятни и издръжливи. Перфектно отношение към вашата работа ви гарантира производството на фазер, което е на световно ниво. Затова си струва да се възползвате от такива предложения, които не само да покриват изискванията ви като оферта, но да са утвърдени като качество и технически параметри.

Посетете платформата на магазин Ташев Галвинг и изберете онзи продукт, който напълно покрив вашите стандарти за ефективност, сигурност, качество, издръжливост. С изобилието от решения можете да подпомогнете всяка дейност, в който имате нужда от добър фазер както и други продукти от каталога на търговеца.