понеделник, април 22, 2024
Начало > Други Новини > Кои детски колички са хубави

Кои детски колички са хубави

Когато разберете, че очаквате бебе започвате с първите покупки и задължително с оглед на луксозни бебешки колички. Освен красиво и модерно, детското возило трябва да притежава определени функции и да отговаря на някои основни изисквания, за да превърнете всяка разходка в приятно изживяване.

Какви видове детски колички има

Производителите са се постарали да угодят на нуждите и предпочитанията на всички родители. Бебешките изделия са в различен ценови диапазон – от евтини и бюджетни до луксозни и скъпи. Различават се и по своето предназначение, дизайн и материали, от които са изработени. Основните видове са:

  • модулни – сами правите комплекта, като решавате кои и колко модула искате;
  • 3 в 1 – могат да бъдат комбинирани или трансформиращи;
  • 2 в 1 – имат кош за новородено и детска седалка;
  • летни – често са предназначени за деца над 6 месечна възраст;
  • триколки – имат само едно колело отпред, което ги прави много маневрени;
  • за близнаци – с две седалки, за да возите близнаци.

За пренасяне на новородени бебета е подходящ мекият кош, порт-бебе. От онлайн магазина на Рая Тойс напомнят, че детската количка трябва да бъде удобна не само на малкото човече, а и на вас. Ако изберете по-лека и маневрена, ще ви бъде по-лесно да преодолявате различни препятствия и неравности по настилката, когато сте навън. 

Как да изберете хубава количка

Преди всичко, като помислите как ще я използвате и през кое време на годината. Нейното тегло е от значение, ако ще разчитате само на собствените си сили. Ако детската количка е по-лека и лесно се сгъва, ще ви бъде много по-възможно да я прибирате в багажника на колата или у дома, след като приключите с разходката. Размерът на гумите е определящ, когато трябва да се съобразите с реалността на повечето места у нас. Големите гуми по-лесно ще преминават през камъчета, дупки и други неизправни участъци по пътя. 

С какво да се съобразите при избор на детска количка

Разглеждайки каталога с предложения и актуални промоции, не забравяйте да обърнете внимание на важните елементи, какъвто е кошът за малки бебета – достатъчно широк ли е, има ли удобен матрак, дълбочината на сенника. Огледайте амортисьорната система и конструкцията на шасито, за да знаете дали се сгъва или разглобява на части, дали можете да я качите на борда на самолет и т.н. Не подценявайте допълнителните аксесоари, като покривало, дъждобран, комарник, багажник, чанта за принадлежности и много други полезни неща.