петък, май 24, 2024
Начало > Други Новини > Защо професионалното пране на мокети е препоръчително

Защо професионалното пране на мокети е препоръчително

Красивата обстановка у дома зависи от много неща – жилищна площ, избор на мебели и тяхното позициониране, цветови комбинации,  ниво на хигиена и др. Важно правило при обособяването на имота, това е да бъдем последователни в действията си, внимателно обмисляйки всяко следващо. Неговото почистване стои в основата на всичко онова, което наричаме „домашна обстановка“, като колкото по-често освежаваме наличните помещения, толкова повече време ще искаме да прекарваме вкъщи.

Редовното пране на мокети е също неотменимо задължение, с което е добре да се заемаме възможно най-често. По този начин ще придадем свежест и приятно ухание на килимите, които винаги е добре да ги има.

Защо да изберем професионално пране на килими

Килим, Тъкани, Ръчна Изработка, Текстил
килим

Чудите се дали да инвестирате в подобен вид услуга? Искате да се възползвате от нея, защото я намирате са супер ефективна и дотам полезна, че да оправдае всяка една Ваша инвестирана стотинка? Е, трябва да Ви кажем, че сте се ориентирали правилно, тъй като професионалното почистване на килими определено е по-добре да бъде специализирано, отколкото сами да се борите с петната и дълбоките замърсявания. Често пъти те не могат да бъдат отстранени с помощта на обикновени почистващи продукти, които са ефективни, но и не във всички случаи.

Всичко това сочи, че е добре да потърсите услугите на професионална фирма за пране на мокети, която да се погрижи за всяка една подова настилка, налична във Вашия дом. Специалистите ще направят каквото е необходимо, а Вие ще запазите свободното си време за себе си, без да го споделяте с мръсотията у дома… Ако се чудите на кой почистващ метод да заложите – професионален или саморъчен; със сигурност изберете първото, защото само така ще се сдобиете с оптимални резултати в кратки срокове.

В какво се състои почистването на мокети

Килим, Scene, Pattern
мокет

Свикнали сме да почистваме подовите настилки най-напред с прахосмукачка, а след това да третираме петната със специални препарати, които целят отстраняването на упоритите замърсявания. По този начин възвръщаме свежестта на мокета, но ако искаме да извършим цялостно пране на мокета, то в случая ще ни е нужен двор, където после да го оставим да изсъхне. Кой в днешно време разполага с такива условия? Другият вариант е да занесете килима до близката автомивка, където да се погрижат за него подобаващо. Но и това ще Ви отнеме значително време, което бихте могли да си спестите, ако се доверите на Mr. Clean и гамата професионални услуги, които включват и пране на мокети. Процедурата се състои в следното:

  • Прахосмукиране и отстраняване на праха;
  • Предварителна обработка на петната;
  • Същинско пране с помощта на професионални машини, които премахват мръсотията в дълбочина;
  • Завършване на процедурата с ароматизиране на подовата настилка.

Грижата за подовите настилки трябва да е изцяло съобразена с техния конкретен вид, за да не повредим деликатните материи, ако има такива. Доста хора имат в дома си скъпи Персийски килими, които не могат и не бива да се третират като стандартните подови настилки. Към тях е редно да подходим по внимателен начин, а ако не знаем как да го направим, е най-добре просто да се доверим на специалистите, които са наясно с методологията при извършването на едно такова почистване.

Какво ще спечелим

Направи, Стоя, Холна Маса, Архив, Мебели, Маса, Стая
хол

Ако се чудите дали си заслужава инвестицията в специализирано прани на килими, да, определено си струва да вложите в точно този вид домашни услуги. Направете го, за да подобрите условията за живеене у дома, а и за да сте сигурни, че сте подходили правилно към която и да е подова настилка на територията на Вашия имот. Можете да се възползвате от този вид професионални услуги и когато е време да извършите сезонно почистване на офиса, който също както всяко жилище, трябва да бъде редовно освежаван и привеждан в спретнат вид. Mr.Clean е там за Вас и Ви очаква.