понеделник, април 22, 2024
Начало > Други Новини > Какви са причините пациентите да се доверяват на кислородната терапия?

Какви са причините пациентите да се доверяват на кислородната терапия?

барокамера

Медицинският метод за лечение с кислород в барокамера е познат в Европа и Америка от много години. Вече може да се възползвате от него и в нашата страна, тъй като имаме обучени специалисти и необходимата техника. Ползите за организма в тези специфични условия, при които клетките получават кислород под високо налягане са много и разнообразни. Добре е да знаете, че предварително е нужно да се направи консултация със специалист, за да се прецени дали състоянието ви позволява лечение с кислород в барокамера в Стара Загора. Не се колебайте да използвате този метод, тъй като ефектът е доказан и изпитан.

Какво представлява терапията в барокамера?

Пациентът не трябва да страда от клаустрофобия, защото ще бъде затворен в тясно пространство за известно време. Средата е характерна, понеже налягането се повишава и вдишвате 100% чист кислород. В нормални условия е невъзможно клетките да получат толкова голямо количество.

Това е и причината, методът да се е наложил като ползотворен през годините. Благодарение на концентрацията на кислород се засилва метаболизма и оздравителните процеси са много по-интензивни, отколкото в друга среда. Клетките започват да се възстановяват и терапията е много подходяща за хора, претърпели инциденти с травми или не зарастващи рани по друга причина.

При какви заболявания специалисти ще ви препоръчат лечение в барокамера?

Hbo-center.com в Стара Загора помага на много пациенти да започнат своето активно възстановяване. Ще споменем и някои от състоянията, при които лечението в барокамера е подходящо:

  • отравяния с храни, медикаменти или въглероден оксид – в тези ситуации може да се обърнете към центъра за преглед и назначаване на терапия;
  • при трудно зарастващи рани – сериозен проблем, който може да намери своето решение именно чрез подобен вид лечение. Клетките ще започнат да се възстановяват и дори след приключване на терапията ефектът ще се засили;
  • сърдечно-съдовата система се повлиява добре – пациентите ще бъдат прегледани от медицински специалист, за да се определи тяхното състояние и ефектът, който може да има терапията;
  • различни неврологични заболявания – щадяща терапия, при която се чувствате напълно спокойни и отпуснати, след което състоянието ви започва да се подобрява и симптомите, които са ви притеснявали отшумяват до известна степен.

Ефект от терапията с кислород в барокамера, може да забележите между 12 и 40 процедури извършени в центъра. Кислородът, който постъпва в тялото ви се натрупва с времето и след приключване на лечението неговото действие продължава и оздравителния процес се ускорява.

Свържете се със специалистите от центъра в Стара Загора и научете подробности за терапията в барокамера, която би могла да облекчи състоянието ви и да проведете курс на лечение в удобно за вас време. Изпробвайте нещо което не сте опитвали преди, за да прецените до каква степен то ще бъде полезно за вашето здраве.