неделя, юни 4, 2023
Начало > Интериорни Новини > Има ли значение какви мебели използваме в спалнята

Има ли значение какви мебели използваме в спалнята

мебели

За повечето хора подмяната на домашните мебели е свързано с редица трудности, които се базират на решения, касаещи финансовата страна на въпроса, здравина, качество, производител. Оправдано е да сме лаконични и да се притесняваме от грешно взети решения, защото в крайна сметка наистина мебелите, които ще ползваме са онези, които ще трябва да ни гарантират удобство и комфорт. А онези, чието местоположение е в спалнята пък имат още по-големи отговорности, защото тяхната роля е да повлияят и да осигурят здравословен сън и пълноценна почивка.

Леглото – има ли правила за избор

Покупката на ново легло е сред елементите в спалнята, към които сме длъжни да приложим безкомпромисни критерии. Това се налага поради няколко причини. в стремежа си да инвестираме правилно парите си е важно да сме предварително запознати с материалите, от които се произвеждат леглата, моделите и съответно техните предимства. Леглото, в което ще спим трябва да бъде здраво, стабилно и да ни носи удовлетворение. За не малко потребители това не са достатъчни изисквания и в основата на подбора се търсят и тенденциите, които правят кревата иновативен и модерен. Така, че дизайна и ноу хау акцентите също не бива да се подценяват.

легло

Фокуса в спалното помещение е легловата зона. Естествено е да сме притеснени дали няма да допуснем грешки и то най вече от страна на производството на самата мебел. като се има предвид, че пазара наистина е залят от мебели то е ясно, че не са изключени попадения, които  да се окажат явен фалш. Ето защо днес обръщаме поглед върху производител, който разполага с опит и висока репутация, и мебелите от каталога са едно безкомпромисно решение, с което ще елиминираме трудностите и грешките при покупката на нови мебели за спалнята. Сред богатата гала от легла – mebelilenistyle.com ни представя иновативни и подобрени модели, с които не просто ще дадем на тялото си комфорта, който търсим, но и ще подредим и оптимизираме стаята по начин, който напълно да задоволи потребностите ни. За нашето улеснение от ЛениСтил предоставят следните категории легла:

  • Единични;
  • Двойни;
  • Персон и половина;
  • Ъглови.

В зависимост от помещението,  в което ще бъдат позиционирани и броя на лицата, които ще използват леглата не е без значение в коя от категориите ще потърсим нашия нов креват. За да получим уют, комфорт и да се насладим на пълноценната си почивка без грешки те ясно, че на първо място е добре да изберем производител, който да ни гарантира приятно изживяване в спалнята.

Мебелите в дома – балансирано и елегантно присъствие

Леглото е само първата стъпка към това да оформим интериор, който да бъде удобен и визуално да ни радва. Характерно за домашните мебели е, че наистина търсим такива, които да запълнят празнината и да оформят хармонично и елегантно интериорно усещане. Това не са просто мебели, а нашите мебели, които ни носят удоволствие и ни карата да се чувстваме спокойни в тяхната компания. Именно в това се крие и детайлния анализ на избора, изпипването на всички моменти и търсенето на всички отговори, които имат отношение към крайното ни решение. а от какво се нуждаем още в спалнята? Нима леглото е достатъчно като мебел, която да ни осигури удобство, организация и уют? Има редица други компоненти, които взимат участие в оформянето на цялостната картина и ни предоставят възможности, които да превърнат всяко едно помещение в изискано, модерно и прекрасно оформено по наш вкус кътче.  Без значение дали избираме гардероб, скрин или пък диван за хола има няколко важни изисквания, които се вземат под внимание реди да инвестираме в конкретните мебели:

мебели за спалня
  • Здравина. За да предложат на клиентите си по-ниски цени много мебелни фирми използват материали с ниска плътно. Това несъмнено повлиява на тяхната здравина и износоустойчивост. При покупка на нова мебел е важно да сме наясно с типа на вложения материал. От това зависи дали крайното изделие ще бъде максимално устойчиво на натоварване и колко като период можем да разчитаме на неговата служба;
  • Функционалност. Сама по себе си една мебел може да има различни роли. Така например ако търсим прилично оформена спалня и достатъчно площ за прибиране на домашен текстил то решението за легло с подматрачен механизъм се оказва доста разумно. Не само, че получаваме изискан и модерен креват, но и си гарантираме, че гардероба няма да бъде на 120% процента с целия домашен текстил, който домакинството използва;
  • Гаранция за качество. Не само визията на мебелите е от значение. Да, ясно е, че желаем те да са модерни  и красиви, но когато купуваме поредната е важно да сме наясно с това каква е гаранцията за качество, която се дава от производителя.

Аксесоарите, с които подобряваме ежедневните си дейности

Заобиколени сме от красиви, здрави и функционални мебели, но сякаш изпитваме нужда от последен щрих, който да допринесе за максималния ни комфорт в спалнята. Да сме удовлетворени и да можем да потвърдим, че наистина спим добре и качествено е въпрос, който вълнува много от активните хора. Съня е толкова важен, че наистина има значение колко дълго и непробудно ли спим. Въпреки, че сме инвестирали в качествено и модерно легло, изхарчили сме не малко пари за последния хитов модел при матраците все още имаме чувството за празнота. Може би ни липсва топ матрак? този важен спален аксесоар през последните години наистина се превърна в необходимост. Не само като подобряване качеството ни на сън, но и като тенденция, с която наистина можем да си гарантираме дългогодишна употреба на леглото и основния матрак.

топ матраци

Топ матраците могат да бъдат многообразни и да ни помогнат да разрешим проблеми, които иначе биха ни стрували доста скъпо. Топ матрака е сред онези практични продукти, които ни показват една друга страна на пълноценната почивка, онази с повече мекота, комфорт и удобство.

Видове топ матраци

Пълнеж Височина Цена
Дунапрен Между 5 и 8 см. От 49 лв.
Мемори пяна Между 5 и 10 см. От 99 лв.
Комбинирани (латекс, пяна) Между 5 и 10 см. От 129 лв.

За да спим максимално комфортно е от значение с какъв топ матрак ще допълним леглото. Аксесоар, който подобрява не само височината, но и се грижи за дълголетието на основния матрак – така производители описват нуждата от ефективно решение, което няма да ни струва скъпо. инвестицията в качествената почивка и пълноценен сън е здраве за тялото ни и поради това е добре да не бъде подценявано присъствието на нито един от детайлите и аксесоарите в спалнята и всяка друга домашна зона. А с ЛениСтил и Вие разполагате с многообразие от качествени възможности.