понеделник, април 22, 2024
Начало > Интериорни Новини > Какво трябва да знаем при обзавеждане на детска стая

Какво трябва да знаем при обзавеждане на детска стая

Какво да е обзавеждането на детската стая е въпрос, с който много родители се сблъскват в различни етапи от живота. За всяка възраст има различни мебели, които можете да купите.

Стая за деца

Детско обзавеждане

След като детето ви вече е достатъчно голямо, за да излиза от креватчето си само, то е готово за новото помещение, в което ще спи и ще играе и ще бъде само негово или пък споделено с братчето или сестричето. Какво трябва да има в него?

Легло

Обзавеждането трябва да включва легло. Моделите за малки деца са с подходящия размер, за да може момичетата и момчетата да влизат и излизат от тях без никаква помощ, подхранвайки усещането за независимост.

Маса

Отделете място за игра, в което да има детски маси и столове по размера му. Някои от тях са модулни и са чудесно място за рисуване, изработване, за играене игри и за похапване. Ще откриете, че повечето мебели за стаята на децата изискват много малко поддръжка, ако не са в бяло. Редовното избърсване с нетоксичен домакински почистващ препарат трябва да бъде всичко, от което се нуждаете, за да поддържате мебелите на децата си.

Мебели за стаята на подрастващите

Обзавеждане

Докато децата ви растат, ще видите как вкусовете им започват да се проявяват все повече. Дайте им възможност да имат някаква информация за това какви мебели ще имат в спалнята. Предложете им рафтове за книги, оразмерени според ръста на и малък люлеещ се стол, в който да седят, докато четат.

Детските столове, предназначени за използване на открито, канят детето ви да седне с вас на терасата или двора.

Легло

Детските легла за две деца са като от мечтите на малките. Някои от тези модели обзавеждане дори съдържат място за съхранение отдолу. Съвременните стилове варират от класика, като балдахини, до причудливи тематични легла.

Спомените се създават, когато братята и сестрите споделят двуетажно легло в стаята и като допълнителен бонус ще имате място за всички останали мебели, от които се нуждаят. 

Проверете дали двуетажното легло има функции за безопасност, като предпазна дъска и здрава стълба. Друго голямо спестяване на място е двуетажно легло тип таванско помещение, което включва детско бюро, шкафове или рафтове на първо ниво и легло – на второ ниво.

Мебели и обзавеждане за съхранение

Не е нужно детските рафтове с книги да се използват само за книги – играчки, кукли, игри, плюшени животни, трофеи и художествени проекти могат да се съхраняват и излагат на рафтове за книги.

Кошовете в стаята за играчки по стените или в подножието на детското легло са друго добро решение, което понижава времето за почистване. Скриновете са предназначени да държат дрехи, но обзавеждането с чекмедже, за още повече играчким може да ви помогне перфектно.

Обзавеждане за тийнейджъри

Легла

Мебелите в спалнята на тийнейджъра трябва да отразяват тяхната възраст, но това не означава, че все още се нуждаят от модели за възрастни. Ако промяната към двойно легло изглежда твърде драстична, добавянето на ярко оцветено спално бельо към детския креват ще помогне да се поддържа младежки вид.

Ученическо бюро

Децата ви ще отделят повече време за училищна работа, отколкото преди. Обособете им зоната за домашна работа с подходящото обзавеждане на стаята. Изберете компютърно бюро, ако ще имат собствен настолен компютър. Ако просто ще използват лаптоп или химикалка и хартия, всяко детско бюро, което ви харесва ще е подходящо.

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да намерите голям асортимент, който ще ви помогне с обзавеждане на стаята с подходящи, интересни и модерни мебели на достъпни цени. Ще ви дойдат много идеи, а с намаленията, които се правят, ще можете да ги закупите на супер цени.