понеделник, април 22, 2024
Начало > Интериорни Новини > Същност и роля на двустенните коминни тела

Същност и роля на двустенните коминни тела

имитаф

Оборудването на димоотводната инсталация с кюнци е от изключително значение за създаването на отлични условия за използване на уредите. А специфичното при камини, котли, печки и други използващи изкопаеми горива е освобождаването на димни газове. За да бъдат отведени безпроблемно и безопасно извън имота има защо да се използват сигурни и качествени аксесоари, чиято основна роля е свързана именно с това да изведат дима, миризмата и химичните елементи в следствие на изгарянето в атмосферата. Тук https://www.balkanenergy.bg/category/izolirani-kominni-tela можете да се запознаете с продуктовата гама от елементи, които се препоръчват от специалистите и могат да ви гарантират най-добри условия за работа на използваните уреди.

Видове коминни тела

Продукти от тази категория са доста разнообразни. Може би разликата, която вие откривате е свързана с цената. Да, на пръв поглед става въпрос за цилиндрични тръби, които са свързани едни с други и изграждат пътя, по който се движи дима. Но реално не всички кюнци са еднакви. На пазара се предлагат два основни модела. Едните са универсални и са тип едностенни. Втория вид са коминни тела, които се състоят от два слоя и между тях има изолация. Както можете да се досетите двойните са по-скъпия вариант, но те са и по-надеждния, тъй като притежават следните качества:

 • Допринасят за по-ефективното усвояване на топлинната енергия;
 • Подпомагат работата на уреда;
 • Издържат на много високи температури;
 • Изключително здрави и надеждни са;
 • Подобряват безопасността и намаляват до нулев риска от настъпване на потенциални инциденти;
 • Имат изключително дълъг експлоатационен срок.

Това, че са по-скъпи не бива да ви притеснява. Става въпрос за продукти, които се характеризират с невероятен потенциал по отношение на това да служат достатъчно дълго и да надхвърлят очакванията ви. Има защо да инвестирате разумно и отговорно с оглед на това да се фокусирате върху онзи тип коминни тела, които безспорно се характеризират с огромен потенциал по отношение на надеждност, качество и удовлетворение.

Класификация

Това, че са поставени под общ знаменател и се описват като двустенни не означава, че това, което се предлага на пазара е еднотипно. За да можете да изградите наистина много добре работеща димоотводна инсталация можете да създадете идеалната формула посредством следните видове двустенни коминни тела:

 • Прави. Наричат ги основни и могат да бъдат с дължина до 100 см. има и по – къси варианти, които са телескопични от 30 до 50 см или статични от 50 см;
 • За промяна на ъгъла на пътя на димоотвода. Това са колена, които се предлагат във вариант от 45 или 90 градуса. Изключително добри са, тъй като наистина позволяват лесно да изградите пътя, по който да се движат димните газове;
 • Имитафи. Тяхната задача е да подобрят процеса като намалят образуването на конденз. Тъй като имат ревизионен отвор през него лесно могат да се извърши почистване на насъбралите се сажди.

Скоби, укрепващи аксесоари и други елементи също могат да бъдат набавени така, че да се осигури перфектното и надеждно оборудване на димоотвода с качествени коминни тела. От това какъв тип продукти ще изберете зависи до каква степен ще се постигне икономическа изгода от работата на отоплителния уред.

Насоки за покупка

След като сте наясно с привилегиите, предимствата и класификацията при този тип коминни тела е време да се фокусирате върху техния избор. важното е да се изберат точните компоненти, които са необходими за да може уреда ви да работи ефективно. Що се отнася до това да се намери пълен баланс и удовлетворение то има няколко важни фактора, които се отнасят до:

 • Определяне цялата дължина на димоотвода;
 • Избор на брой прави, ъглови елементи и имитафи;
 • Анализ на цените в различните магазини;
 • Консултация при необходимост и други.

За да работи наистина прецизно и сигурно вашия отоплителен уреди има защо да заложите на този тип коминни тела, които са способни да подобрят ефективността от отоплителния процес.