понеделник, септември 27, 2021
Начало > Интериорни Новини > Как да изберете спални комплекти и да направите уютна зимата у дома

Как да изберете спални комплекти и да направите уютна зимата у дома

мебели за спалня

Както сменяме дрехите си чрез настъпването на новия сезон, по същия начин трябва да подбираме и спалното си бельо. Здравият сън е важен целогодишно. За това трябва да се погрижите подобаващо чрез подходящия избор на дебелина и материи.

Ако лятото се възползваме от минимума и залагаме на леките платове, то през зимата трябва да ни е топло и уютно. Тази зима на дали би могла да се нарече зима, но… Едно не трябва да подценяваме през цялата година. И това е качеството на материалите и изработката. Ако ви се струва глезотия, грешите. Когато човек е максимално възстановен от нощния сън, той е най – продуктивен. Това пряко се отразява и на здравето. А що се отнася до някои неприятни физиологични последици, като обриви или изпотяване, не може да става и дума за компромис.

Дебелината на завивките също трябва да е съобразена според личните нужди. Много двойки се възползват от комплекти в пет части. Делейки едно легло, двете единични завивки предоставят комфорта на самостоятелното кътче. Тук лесно могат да се задоволят индивидуалните предпочитания. Някои обичат да спят на топло, други не чак толкова. Така можете без проблем да изберете завивки с различна дебелина.

Дизайнът и цветовете са толкова вариращи, колкото и вкусовете на клиентите. Но задължително трябва да ги съобразите с цялостните интериорни решения. Нека стиловото излъчване е приоритет. Това неминуемо ще се отрази и на вашето настроение.

Спални комплекти за всеки

Дори и да се произвеждат масово, винаги можете да откриете нещо, което е направено специално за вас. Според стила, който предпочитате или цветовия избор, възможностите са многобройни. Не подхождайте с пренебрежение. Те са важни за атмосферата, която искате да се усеща в спалнята. Не само според сезона, а и според личните настроения. Помислете и за специалните поводи. Един комплект луксозно и романтично спално бельо може да се превърне в нужния стимул към незабравими вечери.

Достатъчно много бройки

Не се ограничавайте в два или три комплекта. Нека разполагате с достатъчно за ежеседмичната смяна. Всяка домакиня знае, че това което й допада зимата, не се котира лятото, и обратно. Подхождайте креативно и се радвайте винаги на добро настроение в тази важна част от дома.

Същите правила се отнасят и за нощното облекло. Ако обичате да спите на топло, летните сатенени нощници няма да са удачен избор. Може и да е не най–секси облеклото, но плътната и дебела пижама ще ви накара да потънете в дълбок сън. Наспете се добре и поемете с възобновени сили през новия ден.