петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Видове дивани според формата и техните предимства

Видове дивани според формата и техните предимства

диван

Диванът е от моделите мека мебели, които намират широко приложение в нашия живот. Те са перфектното допълнение както за холния кът в дневната, така и като място за бизнес преговори или пък ефектна зона за почивка в хотел, административна сграда, питейни заведения. Сами можем да се убедим в качествата на диваните, които се предлагат на пазара, но онова, за което ще си поговорим днес са техните форми и предимства, гарантиращи естетиката и комфорта в помещенията.

Видове форми, в които се произвеждат диваните

През последните години сме свидетели на невероятно многообразие по отношение на формите на тази мека мебел. Отминаха времената на традиционните холови гарнитури с прави и еднотипни дивани. Днес помещенията с помощта на меката мебел придобиват изтънчен и приятен облик, който допринася за нашия ежедневен комфорт и възможност за обособяване на релакс зона. А едни от най-търсените на пазара предложения са за:

п-образен диван
  • Дивани с ъглова форма;
  • Модели с П-образна форма;
  • Мини канапета;
  • Дивани полукръг.

Статистика показва, че първите два типа са предпочитани заради лесното им адаптиране във всякакви пространства и най вече в домашни условия, където пространството все не достига. За да се извлекат ползите от меката мебел при покупка е решаващо да се вземат предвид основните нужди на обичайните ползватели на дивана.

Предимства на съвременните дивани

Дали ще се ползват в дома или пък офиса, може би в лоби бара на хотел… всяко едно от тези помещения има ясна цел за позиционирането на диваните и търсенето на предимствата, които те ще предоставят но потребителите. За дома е от особено значение дивана на първо място да разполага с механизми за сън, за прибиране на домашен текстил, релакс и други. За офис пространства, кафенета, рецепции и лоби барове диваните на първо място осигуряват приятна обстановка и удобство. Така, че ето ги основните насоки за избор по отношение на предимствата, които меката мебел предоставя на своите ползватели. А едни от най-добрите решения, които биха намерили приложение във вашия дом са моделите стилни и функционални дивани от МебелиАрена.