петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Има ли значение какъв вид трапезна маса ще използваме?

Има ли значение какъв вид трапезна маса ще използваме?

трапезна маса

Едно от най-функционалните и използвани помещения във всяко жилище е кухнята. Тук всеки ден се храните със семейството си, каните близки и приятели на вечеря и е важно какви мебели ще използвате. Вече може да изберете и поръчате трапезни маси онлайн, казват от Bogdanmebel.com. В момента производителите представят много разнообразни и практични изделия, които ще ви създадат необходимото удобство и ще направят стаята много уютна. Покупката на толкова важна и голяма мебел не бива да се извършва прибързано, а след като сте премислили внимателно всички аспекти на въпроса.

Какви варианти откриваме в онлайн магазините?

Щом ви предстои да инвестирате в нова трапезна маса, е добре да се запознаете с характеристиките на различните модели. Онлайн, разнообразието е много голямо, затова днес ще ви представим няколко избрани варианта, подходящи за модерното жилище:

  • класическа мебел изработена от естествена дървесина бук – невероятно здрав и красив артикул. Изработката от натурален материал, придава допълнителен уют и естетика на обстановката. Допълнете трапезната маса с подходящи столове в същия стил;
  • с разтегателен плот – неприятно и притеснително е, ако поканите гости и не разполагате с достатъчно място да ги настанете удобно. Ето защо сме приготвили за вас интересен модел с разтегателен плот. Може да го използвате винаги, когато имате нужда, защото механизмът е удобен и надежден;
  • модерна трапезна маса с оригинална основа – добро решение за всеки, който иска да внесе някакво обновление в дома си. Вместо стандартните четири крака, имате стабилна основа с интересен дизайн, която ще направи използването на артикула по-удобно;
  • сгъваема от естествено дърво – в по-малките апартаменти, където не може да се разположи стандартен модел, това е най-добрият вариант. Монтира се на стената и е снабдена с допълнителни рафтове за подредба;
  • с плот от закалено стъкло – подобни трапезни маси станаха много предпочитани, заради своята елегантност и изтънчен вид. Достатъчно здрави са и няма защо да се притеснявате от счупване.

Разгледайте предложенията в онлайн магазина и създайте уютен и приятен кът за хранене.

Има ли ясни правила при избора на трапезна маса?

За да се наслаждавате дълги години на тази покупка е важно да отделите време при нейния избор. Ако сте решили да купувате онлайн, имате чудесната възможност да прочетете характеристиките на различните модели и на спокойствие да откриете вашия. Специалистите по интериорен дизайн съветват, да се съобразите с размера и формата на помещението, което оборудвате. Трапезната маса и столовете около нея, трябва да се използват спокойно и да има достатъчно пространство.

В случай че сте предпочели разтегателен модел, предвидете допълнително място за неговото разтягане. Много често потребителите предпочитат продълговатите варианти, защото са много практични и на тях могат да се настанят повече хора. Ако жилището ви е малко и търсите определен уют, квадратните и кръгли трапезни маси също са добро решение. При покупката се съобразете и с вида на столовете, с които разполагате.

Те трябва да са в същия стил и материал на изработка. По артистичните хора могат да направят изключение и да съчетаят класическа трапезна маса със съвременни столове тип кресло, изцяло тапицирани. Подходете отговорно към избора, защото това е дългосрочна инвестиция и трябва да останете наистина доволни.

От какви материали се изработват мебелите в момента?

Зоната, в която се храните задължително трябва да е обзаведена с качествени и здрави мебели. Това в повечето случаи се гарантира от материалите, които са използвани в тяхната направа. Традиционалистите със сигурност ще търсят артикул от естествена дървесина, защото тя е доказала във времето, че е най-стабилна и с безкомпромисно качество. Някой по-съвременните трапезни маси включват в себе си метал, MDF плоскости, закалено стъкло и други. Комбинацията между различните материали прави дизайни по интересен и декоративен. Това не отнема от качеството на изделието и отново имате достатъчно стабилен плот, който да издържи на ежедневната експлоатация.