четвъртък, юли 7, 2022
Начало > Други Новини > Степента на твърдост е от значение за живота на матрака

Степента на твърдост е от значение за живота на матрака

матрак

Многообразието от видове матраци, които се предлагат на пазара целят да се предостави на клиента оптимален вариант за избор, който да задоволи неговите индивидуални нужди. Вариантите, от които се нуждае нашето тяло имат за цел да допринесат за удобството, което търсим. сигурно не знаете, от степента на твърдост на матрака се определя неговия живот т.е. колкото по-твърд е продукта то толкова по-дълъг е експлоатационния му период.

Кои матраци са най-твърди

Видовете матраци се делят на:

  • Пружинни
 матрак Мемори

От своя страна се делят на покет пружини или бонел;

Сърцевината на тези матраци се състоят от латекс или пяна;

  • Хибридни

Комбинират различни слоеве за пълнеж;

  • С мемори пяна

Изключително надеждни и следващи извивките на тялото. Термочувствителни и специално проектирани като ергономични;

  • Латексови

Също придаващи мекота и удобство на тялото по време на ползване;

  • Водни

Съдържат мехурчета, които са пълни с вода.

Всеки от тези матраци се отличават със своите невероятни качества. Те са изключително ефективни и здрави, а живота им зависи от плътността и твърдостта на материала, от който са произведени. Поради това матраците се делят на два основни типа – ергономични и ортопедични. С по-високо ниво на твърдост са ортопедичните, което ги нарежда и сред едни от най-устойчивите на натоварване и с дълъг живот. Матраците са необходимост за всяко легло и според потребностите на нашето тяло избираме такъв с оптимална твърдост или мекота, осигуряващи оптималното ни удобство и комфорт.

Това, което е важно да отбележим е, че от ключово значение при покупката на матрак е неговата степен на твърдост. Висока, средна или ниска степен на твърдост са причината за това производителите да дават съответно над 15 години гаранция за здравина, до 8 за вариантите със средна твърдост и до 5 години на матраци с ниска степен на твърдост.