вторник, юли 16, 2024
Начало > Други Новини > Защо, как и кой може да извършва смяна на водомери?

Защо, как и кой може да извършва смяна на водомери?

водомер

Ако търсите професионален екип за подмяна на водомери то от Хидро Старт могат да решат казуса бързо, експертно и на добра цена. Разбираемо всеки потребител да се насочи към услуга, която е по джоба му. Трудно се плащат прекалено високи тарифи особено за ремонти. По принцип е приемливо преди всичко да сме подготвени за извършването на такива дейности ида имаме заделени пари за подобри услуги, но често се оказва, че  необходимостта от смяна не е планирана. Как да се справите? На кого да се доверите? Има ли значение стойността на услугата за качеството на изпълнение? В случай, че ви интересуват отговорите на тези въпроси то сте попаднали на правилното място.

Защо трябва да бъде сменен?

Причините да преминете към подмяната на водомера могат да бъдат няколко. Основните са свързани с възникнали дефекти, при които отчитането е затруднено. Некоректните сметки едва ли ви устройват, което на практика провокира решението да се потърси вариант за извършване на ремонт. По отношение на други аргументи, при които подмяната е неизбежна специалистите отбелязват:

 • Непоправими дефекти;
 • Течове;
 • Цялостна подмяна на измервателните устройства в сградата;
 • Предписание, което е издадено от дружеството доставчик за подобряване на ВиК инсталациите с помощта на монтиране на водомери с дистанционно отчитане.

За вашето удобство както и коректно отчитане на реално използваното количество вода е необходимо да се приложат адекватни и сигурни ремонтни услуги, при които да се проведе подмяната според изискванията на доставчика. Несъмнено има редица основания за провеждането на такива действия и те са наложителни, тъй като от правилното функциониране на водомера зависи до каква степен можете да разчитате на коректни сметки.

Възниква на следващ етап въпроса как да изберете водопроводчик, който да се заеме с работата по смяната на водомера.

Избор на специалисти

нов водомер

От Хидро Старт предлагат на своите клиенти пълен набор от услуги, които включват професионално изпълнение съобразно всички онези аспекти, отнасящи се до качество, функциониране и отлични експлоатационни показатели във времето. Водомера имайте предвид, че не може да бъде подменен от всеки. Когато имате нужда от такъв вид дейност то е редно да сте наясно, че само лицензирани водопроводчици са в състояние да ви осигурят изпълнение на професионално ниво.

Изискванията на дружествата доставчици е водомерите да бъдат подменяни законосъобразно т.е. да бъде изпълнена услугата според предписанията и регламентите. Когато използвате професионални услуги преди всичко това ви спестява:

 • Време;
 • Не рискувате с качеството на услугата;
 • Получавате компетентно, експертно извършване на смяната;
 • Можете да използвате водомера непосредствено след неговото законово монтиране;
 • Спазени са всички процедури за правилна инсталация и няма риск от това да бъдете санкционирани заради неточности.

Много по-правилно и разбира се изгодно е да се доверите на лицензирани фирми, защото на практика си осигуряване с едно телефонно обаждане компетентно и регламентирано изпълнение на услугата без да се изискват допълнителни разходи или пък загуба на време за узаконяването на новия измервателен уред.

Колко време продължава подмяната?

Много стопани на имоти, при които се налага подмяната на водомер се питат колко време ще отнеме процедурата. Хубавото при експертната намеса е това, че всъщност няма нужда посещението да продължи дълго, защото екипите, които имат лиценз работят бързо и експедитивно.

Реално не повече от 30 минути са необходими за да се проведе съответното занимание. Когато става въпрос за рутинна работа и спазване на точните процедури по подмяна на водомера не се налага водопроводчиците да се застояват в дома ви. Етапите, които се спазват при такъв вид дейности са:

 • Спиране на водата;
 • Отстраняване на старото измервателно устройство;
 • Монтаж на нов водомер;
 • Извършване на тест;
 • Пломбиране и узаконяване.

Услугата е професионална и клиента получава документ за проведените занимания и протокол за смяна, в която са описани показанията на стария уред както, номер на пломба, вид и гаранции за новия водомер.