четвъртък, май 23, 2024
Начало > Интериорни Новини > Как да изберете размера и формата на кухненската мивка

Как да изберете размера и формата на кухненската мивка

двойна мивка

Все повече клиенти посещават търговските обекти за кухненски мивки подготвени. Те са наясно с вида на материалите, от които се изработват тези части от оборудването, а освен това са изключително прецизни и по отношение на формата и размера. Но няма как всички потенциални купувачи да бъдат поставени под общ знаменател, тъй като има и друга категория, която въобще си няма представа каква мивка да избере. За тях днес ще представим няколко важни насоки, които се отнасят до това как да изберат правилните форма и размери, подходящи за кухненски мивки, които ще бъдат ежедневно използвани от домакинството.

Форма и размер според нуждите на домакинството

Наред с материала, който се оказва изключително важен при избирането на кухненска мивка това, което е важно да отбележим е, че има още два класификатора съобразно които се избират кухненските мивки. Това са формата и размера, които имат съществено значение за удобството при ползване на този вид оборудване.

Двойна кухненска мивка алпака

Формата е невероятно ключова като приоритет за всяка една нова кухня, тъй като от нея зависи колко би било ефективно и практично това да се измиват по-големи съдове. Най-ефективни и удобни за използване при ежедневна употреба са:

  • Квадратни мивки;
  • Кръгли мивки;
  • Правоъгълни мивки.

Правилните им форми позволяват да бъдат ползвани за миене на всякакви видове съдове както и хранителни продукти.

Размерите на кухненските мивки също не бива да бъдат подценявани. Ако имате достатъчно свободно пространство това, което е необходимо да изберете е оптимално голям размер, който ще даде възможност за измиване както на малки така и големи съдове.

По принцип размерите са универсални и стандартни, което ги прави лесни за приспособяване в плотовете, тъй като над 80 % от кухненските мивки са с опция за вграждане. Удобната мивка е тази, която предоставя на домакинята възможност да борави ефективно и без особени трудности, така че според вашето виждане за функционална мивка заложете на размер и форма, които да ви удовлетворят.