петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Кои са причините все повече водопроводчици от София да прилагат термокамери като способ за локация на течове

Кои са причините все повече водопроводчици от София да прилагат термокамери като способ за локация на течове

теч

Тенденциите в сектори като ВиК ремонтите безспорно са повлияни от технологиите и иновациите. Съществено подобряване и спестяване на време, перфектна организираност както и намаляване на материалните щети по имотите на клиентите. Това накратко са основните предимства, които носят със себе си прилагането на техника и апаратура, която помага на водопроводчиците да бъдат по-гъвкави, креативни и смели в своите действия. Днес ще ви разкажем точно за един такъв уред, който успява да спести не просто време, а пари и щети, които по принцип жилището ви би понесло в хода на издирвателните действия. Каква е връзката между скритите течове и термокамерите? Точно сега предстои да разберете.

Иновации при ВиК услугите

На всеки е ясно, че първо в София навлиза даден новаторски метод и след това неговите предимства биват прилагана в по-големи, а в последствие и по-малки населени места. Именно затова се наблюдава много висока популярност при софийските водопроводчици, които използват безразрушителни методи за откриване на течове като:

 • Термокамери;
 • Ендоскопски камери;
 • Влагомери;
 • Ултразвукови устройства и много други.

Изброените иновативни методи със сигурност намират широко приложение не само при битови аварии, но и при такива на индустриални обекти. Особено впечатление обаче правят термокамерите, тъй като през последните години те унифицират услугата. Именно търсенето в интернет пространството на нов метод за локализиране с  термокамера за течове София се превръща в едно от словосъчетанията, най-често изписвани в търсачките на браузърите.

водопровод

Прилагането на термокамерите е на съвсем елементарен принцип, но пък имайки предвид тяхната ефективност това дава повод те да се ползват не само в столицата, но и в други градове на страната. Улеснение за самите водопроводчици и домакините е прилагането на тази апаратура. И двете страни имат интерес за бързо установяване на проблема както и разрешаването му.

За да не бъдем голословни обаче и не сипем единствено на хаос суперлативи по отношение на термокамерите то в следващите редове ще систематизираме най-главните им приоритети, които реално превръщат уредите в едни от най-добрите, практични и високо функционални решения в борбата с битови и индустриални Вик аварии.

Защо водопроводчици избират ползването на термокамери

Самото наименование на уреда следва да покаже, че на база температурни разлики се прави диагностика. Както например термокамерите, които напоследък станаха много популярни  и приложими на територията на летищата се изследва температурата, която излъчват лицата преминаващи край нея така и при откриването на течове се прави анализ на разликата в температурата на водата и зидовете като там където има теч камерата отчита и оцветява в различен цвят местоположението на проблема.

В София все повече водопроводчици прилагат термокамерната апаратна диагностика, поради следните причини:

 • Не се изискват усилия като къртене и разрушаване за да бъде установено мястото на теча;
 • Откриването с термокамери е най-бързия метод, прилагана от много водопроводчици и специализирани фирми;
 • Опита на специалиста, който извършва обследването е препоръчителен, но не и задължителен. Уреда се използва с лекота дори от хора без какъвто и да било опит;
 • Термокамерите дават до 98 % точна информация за естеството, големината и локацията на ВиК аварията;
 • Надеждни и иновативни решения, които не проявяват агресия върху вашия имот;
 • Прилагат се както за малки и тесни пространства така и за по-големи площи;
 • Освен за откриване на течове по водопроводната инсталация уредите са ефективни при локация на подпочвени води в подземни гаражи, мазета, при теч в тавански помещения и покривни конструкции, басейни и много други.

Репутацията на термокамерите расте не само в района на София, но и в цялата страна. Клиентите вече получават най-високо технологично обслужване без да се налага да бъдат извършвани каквито и да било къртачни и безконтролни действия, свързани с потенциален теч и неговата локация. Откриването на течове никога не е било толкова ефикасно колкото днес с помощна на термокамерите.