вторник, юли 16, 2024
Начало > Интериорни Новини > Три практични нововъведения в производството на мебели

Три практични нововъведения в производството на мебели

мека мебел

Онова, което ни прави впечатление при трансформирането на мебелите, които използваме през години е това, че те непрекъснато се подобряват. Това подобрение обаче не е насочено конкретно към външния вид на обзавеждането, а към неговата функционалност. Именно за онези три отличителни подобрения ще си поговорим днес и за това как успяват да се превърнат в любими от гледна точка на това, че наистина ни пестят време и създават изключително удобство.

мебели

Във всеки дом има легла. Няма как да няма, тъй като именно леглата са онзи ценене ресурс, който ни помага да спим спокойно и продължително. Ясно е, че се подобрява ергодинамиката на леглата точно с цел потребителите, които ги купуват да останат наистина доволни от прекрасното удобство и комфорт. Но не това е в основата на ноу хау акцента, към който ще се насочим. Тук положителната промяна е в механизмите, но онези от тях, които спомагат на матрака да се повдигне нагоре или настрани за да открие пред нас една не малка площ, която можем да ползваме за прибиране на всякакъв багаж. Ето как с едно на пръв поглед дребно подобряване на леглото то се превръща не просто в удобен креват, а също така и в дрешник. А механизмите са много елементарни за използване и дори деца биха могли да се справят с тях.

На второ място към подобренията, създаващи удобство на мебелите, които употребяваме ще поставим още един феноменален механизъм, а именно плъзгащите се отваряеми системи. Веднага се досетихте за гардеробите с плъзгащи врати като мебели, присъстващи във всеки дом, но всъщност тези иновативни механизми могат да се приложат и на други места, като прозоречни системи или дори при производството на секции със скрити отваряеми механизми.

И тъй като механизмите са наистина онези дребни, но супер функционални детайли то и третото подобрение ще бъде свързано отново с тях. Затварянето на шкафове и чекмеджета винаги е било изпитание за най-малките. Притиснати пръсти, болка поради невнимание са често срещани, но сега вече това остава в миналото, тъй като пантите и останалите видове амортисьори за плавно затваряне не изискват физическа сила, а просто едно леко докосване.