понеделник, януари 17, 2022
Начало > Интериорни Новини > Нужен ли ни е пречиствател на въздух у дома

Нужен ли ни е пречиствател на въздух у дома

Пречиствател

Много модерно стана напоследък да използваме какви ли не джаджи  в дома си, които ни носят повече комфорт, грижат се здравословната среда и уют. Едни от тези иновативни устройства, които станаха доста популярни са пречиствателите на въздух. Каква е тяхната роля? за какво служат? Нужни ли са? Ето ги въпросите, на които ще се спрем днес, тъй като се оказва, че когато човек реши да инвестира в подобен уред то следва да е напълно наясно с неговите ползи и недостатъци.

За какво се използва

Това е първия въпрос, който задавате на ваши приятели, които наскоро са се сдобили с пречистватели на въздух. Оказва се, че това е един доста интересен уред, който успява да се погрижи за въздуха във вашия дом. Предвид това, че сме подложени на какви ни не външни влияния като прах, вируси, бактерии, газове от автомобили и уреди на отопление то сигурно се замисляте на какво подлагате белите си дробове ежедневно. Не по-малко токсичен обаче се оказва и въздуха, който дишаме у дома си. Независимо, че проветряваме често статистическо проучване сочи, че въздуха в жилището ни или пък други затворени помещения може да се окаже много по-вреден от този навън. Причините са в:

  • Бактерии, които живеят в климатичните филтри;
  • Праха от дрехите и завивките, които вдишваме;
  • Лесната размяна на вируси от хора, които са болни и делите с тях едно помещение на работното място или у дома.

При хора с астма и други хронични заболявания пречиствателите на въздух са изключително ефективни и полезни, тъй като те помагат въздуха да се освежи и пречисти.

Как се избира такъв уред

След като изяснихме основните ползи от употребата на пречистватели за въздух идва ред и на това да ви запознаем с основните критерии, които са от значение за правилния подбор на такъв уред.

Пречиствател на въздух

Когато купувате такъв продукт не се водете от цена, дизайн или пък само защото е модерно да имате такава джаджа у дома. Важно е да направите реално оценка на работата на конкретния пречиствател т.е. необходимо е да се съсредоточите върху такъв, който:

  • Гарантира елиминирането на алергени минимум на 99,7 %, което ще го нареди сред ефективните уреди;
  • Да може да пречиства въздуха от различни причинители като полени, прах, спори, акари, микрочастици, вируси и други;
  • Вид на филтрите – има с постоянни, които се мият и други, които се подменят;
  • Разход на електроенергия – повечето варианти са енергийно ефективни, но въпреки това е добре да се запознаете с консумацията на ток на новия си уред.

Всъщност пречиствателите за въздух се оказват наистина доста ефективни решения, защото са гаранция за уютна и здравословна домашна среда. те са една от добрите инвестиции, които е добре да направите особено ако има член на семейството с респираторни хронични заболявания.