петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Как да спестите усилия и средства при обзавеждане на кухня

Как да спестите усилия и средства при обзавеждане на кухня

Стандартни кухни

Всеки, който е имал удоволствието да се сблъска с домашните ремонти може да потвърди, че едни от най-разходоемките зони са именно банята и кухнята. Днес ще ви разкрием интересна възможност, която можете да приложите в случай, че ви предстои да смените старите мебели и уреди с нови. Колекцията на онлайн магазин Мебели Арена Кухни съдържа изумителни предложения, на които можете да се позовете предвид, че имате огромно желание да си спестите от дизайнерски услуги, но не желаете да правите компромис с качеството и организацията на тази важна зона от дома.

Как да избираш разумно

При обзавеждане и оборудване на нова кухня е добре да предвиждате едновременно изделията, които ще съчетавате. Обикновено мебелите и уредите са в синхрон, което означава, е още при създаване на план за конфигуриране на обзавеждането и оборудването ще се търси най-добра алтернатива за приспособимост.

Свободностоящите уреди са евтини и достъпни, но пък те ще ви отнемат доста от площта. Затова от Арена съветват, ако кухнята ви е малка да инвестирате в такива мебели, в които могат да бъдат вградени основните уреди. Ето така не само ще спестите площ, но и средства. Разумно и отговорно решение е например варианта за:

  • Готова стандартна с шкафове за монтаж на фурна и плот;
  • Модулна система, в която могат да се интегрират всички основни уреди;
  • Островна, която разполага с опция за вграждане на плот и фурна.

Това са едни от най-ефективните и доказани решения, които с основание биват избирани от домакинствата.

Насоки за конфигуриране на елементите

Кухни

В зоната за готвене, домакинстване и хранене най-важно е да се постигне удобство. Не случайно потребителите държат новата им кухня да бъде функционална. Това на практика идва да покаже, че не е нужно прекалено много усилие за да стигнете до желаната зона.

Може би сте чували за работния триъгълник, при което домакинството е оформило интериора така, че всичко да е по ръка. На мястото на ъгъла се поставя мивката, а отдясно и отляво се разполагат уредите, които ще бъдат ефективно използвани. Така наистина можете да си осигурите:

  • Минимум труд и усилия;
  • Намаляване на движенията в кухнята;
  • Бързо опериране с уреди и всякакви други пособия в кухнята;
  • Подреденост, която намалява дори риска от замърсяване с хранителни продукти.

Изключително важно е да приложите тези насоки, тъй като само така ще можете да се насладите на една съвършена и уютна атмосфера. А когато контролирате всеки един процес от избирането на мебели и уреди то можете да се впишете и в ценовия диапазон на вашия бюджет.