вторник, юли 16, 2024
Начало > Други Новини > Носете за късмет мъжки парфюми с пачули

Носете за късмет мъжки парфюми с пачули

Изборът на най-подходящите мъжки парфюми за всеки е свързан с различни специфични особености, както на вкуса, така и на характера. Всеки мъж се спира на ухания, които са подходящи за ежедневните му ангажименти и целите, които си поставя. Мъжете, които са енергични, обичат да спортуват и с желание се хвърлят към нови предизвикателства, предпочитат свежи и интензивни аромати. Богати и многопластови мъжки парфюми се харесват на господата, които обичат да са център на внимание и държат да бъдат забелязвани. И едните и другите безспорно са устремени към успеха, а една от съставките за мъжки парфюми, която се свързва именно с него е пачули.

Защо пачули се приема като символ на късмета и добрия успех

Тропическото растение, етеричното масло от което често се използва при направата на мъжки парфюми, е разпространено в Индия, Китай, Карибите, Филипините, Виетнам, Южна Америка, Индонезия и в тропическа Азия. Пренесено е в Европа по време на завоевателните походи, които император Наполеон Бонапарт извършва през XIX век. Говори се, че могъщият владетел бил силно запленен от уханието на пачули. Това е една от причините ароматът на пачули да се свързва с успех, благоденствие и разкош. Кралица Виктория също имала специално отношение към уханието на пачули. Вярата в силата на аромата да привлича богатство, късмет и успех, се е запазила и до днес.

Пачули се включва успешно в състава, както на мъжки парфюми, така и на дамски ароматни композиции

Парфюмеристите обожават нотката пачули и често я използват в работата си по уханни концепции за различни утвърдени марки. Пачули подсилва въздействието на останалите нотки и придава чувственост и завършеност на всяка ароматна композиция. Наситеността на уханието му се определя от състоянието на листата, от което е извлечено етеричното масло от растението. Ако са използвани свежи листа, ароматът е по-тревист и тръпчив, докато изсушените придават на аромата по-фин и деликатно плодов характер.

Качествените мъжки парфюми с пачули имат силата да завладяват сетивата

Освен като символ на успех и могъщество, уханната нотка се смята и за мощен афродизиак. Отлично композираните мъжки парфюми, които включват пачули в състава си, са истински магнит за противоположния пол. Някои от най-харесваните и популярни мъжки парфюми с пачули са Hermes Terre d`Hermes, Christian Dior Sauvage Elixir и др.Каквото и ухание с пачули да подберете, със сигурност ще получите одобрение за отличния си вкус и стил. Качествените мъжки парфюми с пачули имат силата да привличат и завладяват. Изборът на подобно ухание ще демонстрира вашата самоувереност, желанието да ръководите и да бъдете център на внимание, където и да се намирате.