понеделник, януари 17, 2022
Начало > Интериорни Новини > Недоказаните твърдения относно вредите от ползването на микровълнова фурна

Недоказаните твърдения относно вредите от ползването на микровълнова фурна

Микровълнова печка с грил

Специалната селекция от висококачествени уреди за модерната кухня се предлагат от магазин Мебели Арена. Онова, което е нужно, полезно, потребно за ежедневните ни занимания и дейности е тук и ни очаква на една достъпна и изгодна цена. Удобството да се запознаете с широк спектър от модели и видове уреди пък е възможността да направите перфектната организация в зоната за готвене и да я оборудвате така, че наистина всяка минута от престоя ви тук да бъде вдъхновяващ за творчески кулинарни изпълнения.

Вредни ли са микровълновите фурни

Акцентираме днес към колекцията от уреди от каталога на мебели арена, към които има доста разнородни мнения. Микровълнова фурна има във всеки дом и въпреки твърденията, че вредят на здравото ни се оказва, че ги ползваме по няколко пъти на ден.

Микровълнова печка

Още с избирането на нова микровълнова повечето клиенти си задават въпроса наистина ли са вредни и до колко могат да причинят онкологични заболявания или да влошат качеството на храната до негодна за консумиране.  Сами можете да си отговорите на въпроса, тъй като при положение, че производителите на бяла техника бълват толкова многообразни модели и пазара е залят с варианти за микровълнови фурни едва ли увреждащ здравето ни уред би бил толкова търсен и купуван.

А от мебели Арена не биха си позволили да предложат продукти, които вредят на здравето на клиентите си. всеки от моделите микровълнови притежават сертификат за качество, който е утвърден от СЗО като безопасен.

И за да развенчаем някои от тиражираните в публичното пространство митове то ще потвърдим, че:

  • Ползването на микровълнова не причинява рак;
  • Храната топлена и размразявана в микровълнова вреди на зъбите;
  • Готвеното в микровълнова месо развива вдени микроорганизми, които причиняват хронични болести;
  • Намаляват се хранителните стойности и качества на храните, които се третират в микровълновата.

Множество са твърденията, но какви са фактите? Това, което виждаме е, че пазара е доста разнообразен, а всъщност не е доказано, че именно използването на микровълнова фурна води до здравословни проблеми.