петък, юни 21, 2024
Начало > Автомобилни Новини > Защо е важно да изберем качествено масло за автомобила?

Защо е важно да изберем качествено масло за автомобила?

моторно масло

Има много специално разработени продукти за автомобил, които играят ключова роля за защитата и предпазването на двигателя от бързо износване. Днес ще откриете различни масла за коли и те ще ви помогнат да шофирате спокойно и безопасно. Качеството на този продукт и смяната в подходящия момент ще окажат сериозно влияние върху компонентите на мотора, за да работи той по-добре и безпроблемно. Ако сте опитен шофьор знаете, че именно маслото е това, което предотвратява триенето на различните елементи, ограничава шума и намаля разхода на гориво. В момента може да поръчате артикули на добри и известни марки онлайн от AutoMarks.

Какво представляват маслата за коли и по какво се различават едни от други?

Като е основен елемент, който се съдържа в продукта може да споменем маслената база, тя заема около 80%. Преди време се използваха най-вече минерални варианти, които включват рафинирани петролни дестилати. Появиха се полусинтетични, при които маслената база се смесва с продукти добити по химичен път. В момента най-модерните видове са синтетичните, които са изцяло добити по химичен път. Използват се и различни добавки, които имат за цел да повлияят вискозитета. Той е от изключително значение за продукта, защото е важен това, как ще се държи смазката при загряване или охлаждане. За да изберете подходящ вариант за вашата кола е добре да вземете под внимание:

  • какво е определил производителят –  купувайки препоръчаното масло вие ще сте сигурни, че колата няма да има никакви проблеми. Точно поради тази причина са и инструкциите, които винаги трябва да се спазват;
  • ако колата е стара и сте я купили втора употреба, потърсете подходящ вид онлайн – големите производители на моторни масла ви предлагат различни търсачки, в които трябва да въведете данни за вашата кола като марка, модел и капацитет на двигателя, за да ви препоръчат продукт;
  • марката и цената – пазарувайте от наложени марки, които ви гарантират без компромисно качество. Добри цени винаги ще намерите в модерните онлайн магазини.

Разгледайте продуктовия каталог на AutoMarks и поръчайте най-доброто моторно масло за вашата кола.

Защо е важно да спазвате указанията на производителя и препоръките на механика?

Вашето превозно средство ще бъде в изправност и ще ви служи по-дълго време, ако стриктно спазвате препоръките на производителя. Моторното масло трябва да се сменя през определен пробег и това е задължително, тъй като в противен случай рискувате да навредите именно на двигателя, а той е в основата на работата на целия автомобил. Консултирайте се и с механика, който поддържа техническото състояние на превозното средство и не икономисвайте, когато настъпи моментът да сменяте смазочния продукт. Поръчайте качествено и съвместимо с марката автомобил, за да шофирате спокойно дълго време.