петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Защо ресторантьори оборудват кухните с котлони на газ и ток

Защо ресторантьори оборудват кухните с котлони на газ и ток

котлони

Всеки съвременен ресторант държи на бързината и качеството на обслужване на клиентите. За да бъде постигнато това не само, че е важно в кухнята да има всичко необходимо и готвача да се отличава със своята сръчност, но важен момент е избора на уреди, на които най-много се разчита за да се осигури удобство и производителност. Знаете ли, че шеф готвачите държат в кухнята да имат котлони на газ и ток. Това са разумни предложения, които за изключително комбинативни и могат да спестят време и усилия при приготвяне на различни видове ястия. Интересът към този модел котлони е оправдан, а с причините ще ви запознаем в следващите редове.

Предимства на котлоните на газ и ток

При пържене и приготвяне на грил на тиган е много важно да се избере правилната температура. Много от готвачите използват газ за да могат да постигнат много висока температура на съда и така ястието да бъде безупречно приготвено. Изключително важен момент е да има винаги алтернативен вариант. Не са изключени аварии, при които газоподаването да бъде спряно, а това със сигурност е причина да може да се превключи бързо на ток и храната да продължи режима на приготвяне.

А това са ключови предимства, които наистина не са за подценяване при такъв вид натовареност каквато се наблюдава в ресторантите. Използването на котлони на газ и ток осигуряват на готвачите:

  • Свобода да реагират в екстремно създадени ситуации;
  • Да представят своите кулинарни умения и способности;
  • Да осигурят перфектно приготвена храна;
  • Спестяват време и усилия.

За да привлечете клиенти е необходимо не само да разполагате с най-добрия готвач, но и да можете да осигурите на клиентите си бързо и качествено приготвяне на ястията, които присъстват в менюто.

Комбинирани или единични

Комбинирани котлони

Обикновено в ресторантите се прилагат котлони на ток и газ като отделни уреди. Всъщност това зависи най-вече от естеството на оборудване на кухнята т.е. дали е професионална или по-скоро е набързо организирана за да се осигурят условия за работа.

И двата типа уреди си имат своите предимства, но това, което е решаващо е да се инвестира в такива, които биха отговорили на натоварването. Единичните са по-добри, тъй като дават автономност и свобода за боравене. Комбинираните също са много практични, но ефективността им се отнася главно до използване в бита и не толкова често в ресторантьорството.

За да направите правилен избор и да оборудвате така, че да е оптимално ефективно и продуктивно използването на котлони на газ и ток ви каним в сайта на Арена, където можете да се запознаете с предложенията.