петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Насоки за избор на добри радиатори за отопление

Насоки за избор на добри радиатори за отопление

радиатори

Независимо, че сме в разгара на летния сезон то се оказва, че много домакинства още от сега се питат как ще премине отоплителния сезон. На какви уреди да заложат за да постигнат оптимален ефект и приятна температура, а да не се налага да плащат твърде много. Радиаторите са един от основните елементи, които безспорно се свързват с отоплителния сезон. Тяхното многообразие по магазините наистина е огромно и това до голяма степен би затруднило домакинствата, които търсят оптимален вариант. Дали да са електрически, на воден режим с централно захранване, какъв да бъде материала и ред други въпроси възникват в хода на търсене на адекватен и оптимално приложим вариант за това да се заложи на правилното и изгодно решение. За да направите своя избор е абсолютно редно да се информирате за предимствата и недостатъците на съответните модели радиатори. Днес ще представим някои основни акценти, които биха били оптимално полезни за това да изберете най-доброто решение за предстоящия отоплителен сезон.

Според типа на захранване

За да изберете радиатори то на първо място е важно да определите неговия източник на енергия. Съществуват два типа радиатори:

  • Електрически;
  • Радиатори за работа в система.

Първите са ясни. При тях е важно да има контакт, който да бъде източника на енергия. Включвате радиатора и той започва да работи. Неудобството при този вид радиатори идва от това, че повечето от тях са доста енергоемки и сметките за ток доста набъбват. По отношение ан иновациите при електрическите радиатори трябва да отбележим това, че те са изключително безшумни, предлагат ефективно отопление и не изсушават въздуха в отопляваното помещение.

Втория вид радиатори са тези, които могат да бъдат включвани в отоплителни системи. Те се свързват един с друг посредством специални тръби и принципа им работа е да топлоотдават. Топлата вода постъпва в системата на радиаторите и циркулирайки разпространява топлината в помещенията, в които има инсталирани такива.

Какви видове бихте избрали от магазин за радиатори зависи изцяло от това на какъв принцип ще работи отоплението в дома ви. Важно е да се знае, че системите са подходящи за по-големи площи, а при малки жилища оптимален вариант са електрическите вентилаторни или конвекторни модели.

Радиатори според материала, от който са изработени

И ако си мислите, че радиаторите са изработени от метали до там се простират материалите за тяхната направа то грешите. Магазините наистина имат решения и то от различен клас. Материалите, от които се изработват радиаторите са много и целта е домакинството да намери оптималния вариант, който да удовлетвори потребностите му през зимния сезон.

нов радиатор

Онлайн магазин Balkan Energy представя на вниманието на своите клиенти богата гама от електрически и предназначени за система радиатор, които са изработени от висококачествени материали. А ето и основните видове, които заслужават вниманието ни:

  • Чугунени радиатори

Това са метални радиатори, които помним от недалечното минало. В старите жилищни блокове те са най-ползваните, тъй като още в процеса на строителни дейности са монтирани в апартаментите на бъдещите обитатели. Предимствата на тези радиатори е в това, че те издържат на високо налягани, но пък от гледна точка на естетичност нямат особени преимущества. Напоследък се забелязва една масова подмяна на тези радиатори при ремонтни дейности и модернизиране на жилищата;

  • Алуминиеви радиатори

Това са ново поколение решения, които намират широко приложение в съвременните домове. Повечето магазини за радиатори предлагат точно такива, заради техните безспорни качества и привлекателен външен вид. Те са леки, компактни като размер, адаптивни и предлагат много добро ниво на топлоотдаване;

  • Биметални радиатори

Също добро решение, ако търсите ефективност и здравина. Това са радиатори, които се изработват от стомана и алуминий по специална технология, която многократно подобрява положителните качества на изделието.

Balkan Energy предлага в онлайн магазина си практични решения за отопление. Запознайте се с тях сега за да бъдете готови за студените зимни месеци.