неделя, септември 25, 2022
Начало > Интериорни Новини > Защо все повече домакинства се ориентират към инвестиция в термопомпи

Защо все повече домакинства се ориентират към инвестиция в термопомпи

термопомпа

Популярността на термопомпите продължава да расте, а причините за това са повече от ясни. Уредите са сред съвременните решения, с които могат да се гарантират ефективност, икономии и то напълно екологично, без каквито и да било вреди за околната среда. Що се отнася до самата машина и принципа ѝ на действие то в следващите редове ще ви запознаем с някои много интересни особености, които се отнасят именно до устройството, принципа и качествата на предложенията за термопомпа – https://www.balkanenergy.bg/. Избора не е лесен, но пък веднъж намерили правилния вариант домакинствата успяват да постигнат изключително ефективни перспективни резултати.

Подобряване на условията на живот през цялата година

Термопомпите са решения, които се дефинират като супер функционални. Това показва, че всъщност става въпрос за машини, които са икономични и могат значително да повлияят както на сметките за електричество така и на удовлетворението ви от това, че можете да се отоплявате ефективно. Едни от най-добрите поради това, че успешно се внедряват както в апартаменти така и друг тип многоетажни имоти са аеротермалните термопомпи. При тях принципа на работа е елементарен. Те извличат топлината от околния въздух и го пренасят в жилищната площ.

Самата система работи елементарно и често специалистите сравняват термопомпите с хладилник. Специфичното при този тип уреди е това, че:

 • Успешно си партнират с различни инсталации от конвектори, подово отопление или парно с радиатори;
 • Могат да бъдат използвани както за отопление така и за охлаждане;
 • Ефективни са и при загряване на вода за бита посредством бойлер.

Накратко това са изключителни решения, които използват възобновяем енергиен източник и минимално количество електроенергия, с която да транспортират топлината от околната среда в топлообменника.

Ефективност за всеки тип имоти

икономично отопление

Монтирането на тези помпи е изключително лесно и за разлика от геотермалните и хидротермалните тук не се налага да бъдат извършвани каквито и да било проучвателни дейности. Специфичното и удобното при аеротермалните решения е в това, че:

 • Те са доказано подходящи както за битови имоти така и за бизнес решения;
 • Печелите с един уред организиране на перфектната постоянна температура през цялата година, независимо дали става въпрос за режим охлаждане или отопление;
 • Адаптация към налични или нови системи за топлинен пренос;
 • Отчитане на сериозни икономии още при първата година на използване на уреда.

Многофункциалността въобще не бива да се подценява. Все пак става въпрос за невероятно предимство, което би било напълно оправдано като инвестиция. Само за справка ще отбележим, че става въпрос за уреди, които са в готовност да ви спестят до 85 % от обичайните отоплителни сметки. Ето ви повод да потърсите професионално мнение и екип, който да предложи вариант за термопомпа, която напълно да отговори на желанията ви да откриете идеалната възможност за отопляване или охлаждане на вашия имот.

Основни предимства

За да се изложат главните предимства на термопомпите е необходима на първо място да се акцентира на съпоставката им с други подобни уреди. Често сравняват климатиците и термопомпите, тъй като визуално те си приличат. Самата технология на работа и източника на енергия обаче са ключа, който значително ги разграничава. Визирайки основните предимства на уредите ще разберете защо да не използвате повече климатик.

Сред главните предимства, които са характерни за високотехнологичните решения се нареждат:

 • Спад на сметките за отопление с до 85 %;
 • Висока ефективност на уреда;
 • Цялостно обслужване на имота по отношение на отопляване и охлаждане;
 • Минимална поддръжка;
 • Ниски разходни норми;
 • Екологични;
 • Адаптивни и лесно приспособими за работа с инсталации за парно, подово или конвекторно отопление и охлаждане;
 • Опционално затопляне и на вода за бита.

До тук изложеното показва, че има много съществен смисъл от това да се инвестира в термопомпи, които гарантират дългогодишен срок на експлоатация и максимум ефективност.