вторник, август 16, 2022
Начало > Интериорни Новини > Как се променя интериорът през годините

Как се променя интериорът през годините

Стиловете неизменно варират и се развиват. Това е присъщо не само в тенденциите на обзавеждане и обособяване на жилищните пространства, но и за живота като цяло. Как ще подходите спрямо собствения си дом е напълно индивидуално решение. Дори и да си приличат по определени вкусови критерии, изискванията неминуемо търпят различия. Те се налагат и от личните характеристики, също и от лайфстайла. 

В далечното минало се е разчитало на разделение на пространството по стаи и зони според използването им. Обзавеждането е граничило с изложбено от музейните модели. Натруфени завеси, пищна украса, стегнат вид. Да покажем с какво разполагаме. Да изтъкнем позицията си в обществото.

Това се е отнасяло до ежедневните покои и общите пространства. Настъпилите промени през годините са огромни. Днес изцяло се залага на лежерно удобство и комфорт. Меки покрития. Изключително удобни за пренареждане модулни системи. Широки и отворени общи пространства. Изчистен дизайн. Светлина и простор. В общи линии това се харесва на всеки, или поне предполага удобно използване на наличната жилищна площ. 

Няма област, в която да не е застъпен определен вид интериорен дизайн. Дори и за тези, които не му отделят подобаващото внимание, той повлиява начина на живот. Може би не е зле да се замислим малко повече, когато подхождаме към този аспект на ежедневието. И не е задължително да ни се удава.

Винаги можем да потърсим професионална помощ. Или поне да се просветим и да проучим подробно избраната насока и теченията в актуалното днес. Всичко това е
по-важно, отколкото си мислите. То е определящо за удобството, функционалността и практичността. 

От последното до голяма степен зависи вашето спокойствие, а то е решаващо за продуктивността ви. Не се ограничавайте в рутината и не зацикляйте на едно място. Приспособете се максимално, за да извлечете най-доброто тук и сега. Вглъбени в бъдещето и поставяйки си все по-недостижими цели, пропускаме да живеем в настоящето, което осъзнаваме едва на по-късен етап в живота .

Определете от какво се нуждаете и го направете. Не си поставяйте сами ограничения, които по един или друг начин могат да бъдат превъзмогнати. Възможно е да се нуждаете само от смяна на гледната точка. А понякога нещата са въпрос на компромис, който съчетава в себе си необходимостта с практичното. Реализирайте идеите си според наличните възможности и рамките на бюджета, с който разполагате. 

И какво по-хубаво да седнете у дома, удовлетворени от крайния резултат, който ви кара да се чувствате щастливи и пълноценни?!  

Професионални услуги за интериорен дизайн от Архитектурно бюро Чолаков – Гонгалов