понеделник, април 22, 2024
Начало > Други Новини > Доброволни застраховки за коли – защо да не подценявате възможностите, които ви предоставят?

Доброволни застраховки за коли – защо да не подценявате възможностите, които ви предоставят?

застраховка

Много голям процент от водачите се заблуждават, че щом имат автомобилна застраховка Гражданска отговорност то до тук се изчерпва ангажимента им касаещ защитата на МПС-то им. Всъщност това е сериозна заблуда, тъй като въпросната полица Гражданска застраховка се сключва в полза на трето лице, което е претърпяло щети,причинени от вашите действия по време на шофиране. Така, че ако например блъснете пешеходец и автомобила бъде увреден то застрахователя няма да поеме щетите по ремонта му, а ще изплати съответното обезщетение на пострадалото лице и ще се покрия болничните разходи по неговото възстановяване. За да защитите превозното средство от пътни инциденти, включително и самокатастрофи имате нужда от друг вид застраховки за коли. А те са наистина многообразни и определено се приемат като една добра превенция, която да защити допълнително финансовата ви стабилност.

застраховки за коли

Видовете застраховки за коли могат да бъдат Каско, Защитена стойност на автомобила, Злополука. Освен Гражданската отговорност, която е със задължителен характер и се сключва по презумпция то изброените доброволни застраховки също си имат своето значение и наистина никак не са маловажни за да си осигурите спокойствие по време на шофиране или пък престой на колата на паркинг. Каско застраховките биват няколко вида и в зависимост от това какво покриват като рискове плащате и съответната премия. Частичното автокаско например е едно от най-предпочитаните, тъй като тук се покриват основни щети, които са причинени от климатични промени или по-леки дефекти по външността на превозното средство. за жалост при частичното каско не се покриват щети, свързани с кражби и цялостна загуба на автомобила по време на пътен инцидент. Освен това ако щетата е възникнала на паркинг отново има редица ограничения, за които няма да получите обезщетение.

Ето затова експерти по автомобилно застраховане алармират да си направите пълно автокаско, което би покрило дори щета, при която сте одраскали огледалото при паркиране в гараж, следи от градушка или кражба на превозното средство. в зависимост от това какъв пит застраховки за коли сключите при потенциален инцидент и невъзможност да ползвате колата си от застрахователната компания дори предоставят автомобил за временно ползване до отстраняването на щетите по вашата кола. Така, че наистина е много важно да се запознаете с условията за ползване на авто застраховките, при които защитавате своите потребителски права.

За да привлекат повече клиенти от застрахователния бранш предоставят и допълнителни опции като безплатна пътна помощ и допълнителни покрития, които гарантират ефективна защита при инцидент. Струва си да инвестирате в доброволна застраховка, защото премията, която ще платите ще ви донесе спокойствие при шофиране.