петък, юни 21, 2024
Начало > Модни Новини > Часовници Seiko: Ето как мечтите се превръщат в реалност

Часовници Seiko: Ето как мечтите се превръщат в реалност

Създателят на марката часовници Seiko е прекрасен пример за това, че когато човек има мечта, той прави всичко възможно, за да я сбъдне.

Ако се върнем 100 години назад във времето, можем да научим, че Кинтаро Хатори винаги бил ангажиран с различни дейности. Той развивал свой магазин в квартала на Токио – Гинза, в който предлагал часовници и накити. Заниманието предлагало достатъчно емоции и удовлетворение, но все пак не предлагало онези предизвикателства, за които копнеел Хатори. Вместо да ги продава на клиентите си, той решил, че иска да ги изработва. Разбира се, той считал, че трябва буквално да се запише в историята, предоставяйки модели, които нямат аналог на пазара.

Тогава основал своя бранд Seikosha, с който се слага началото на приказката, продължаваща и до днес.      

След поредица от трансформации на дружеството през годините, през 2001 г. компанията придобива официалното си име Seiko Holding Corporation.

А защо именно Seiko? Японците имат отговор, който е съвкупност от успех, точност и изисканост, като именно това се крие зад смисъла на избраната дума.

Сейко е на повече от век и успява не само да се изправи, но и да преодолее куп предизвикателства, каквото е било и намерението на собственика й. На практика тя дори постига много повече: реализира мечти в техническо, търговско и екологично отношение, които са изглеждали почти непостижими.

Компанията е лидер в сферата на измервателните устройства, което ги прави особено предпочитани и на големи спортни събития, включително на Олимпийските игри и на Световните първенства по футбол в Испания, Мексико, Италия, Аржентина.   

Японският гигант може да се похвали със завидни позиции в часовникарския бизнес, разширявайки границите на допустимото и внедрявайки уникални технологии. Крайният резултат се изразява в комбинация от майсторство, иноваторски подход, впечатляваща акуратност.  

Първите си механични часовници Seiko лансира през 1913 г. и десетилетия наред усъвършенства създаването на традиционни инструменти на времето. Това ги прави водеща марка в областта с някои забележителни екземпляри през дългата си и дръзновена история.   

Един от най-внушителните се появява през 1969 г., когато фирмата представя първия в света кварцов часовник Seiko Astron. Първоначално той се предлага в лимитирана серия от 100 броя на цена от 450 хиляди йени – доста висока цена за времето си, еквивалентна на стойността на един автомобил.

1999 г. пък е белязана от Seiko Spring Drive, един механичен часовник от висок клас, който разчита на нов регулатор, който използва и генерира механична, електрическа и електромагнитна енергия. Специалистите го определят като брилянтен синтез от традиционни и високи технологии, с голям принос за бъдещето развитие на пазара на луксозни часовници.

Изключително предимство е, че днес имаме досег до „плодовете“ на този труд, свидетелстващ за невероятните способности на човешкия ум и изобретателност.