неделя, януари 29, 2023
Начало > Други Новини > Витамини и минерали – формулата за добро здраве

Витамини и минерали – формулата за добро здраве

здраве

Магнезия в комбинация от витамин Б6 е специална формула и хранителна добавка, която е супер полезна при различни здравословни симптоми и заболявания. Жените получават своята доза спокойствие и самочувствие при включване в менюта на продукта като средство в облекчаване състоянието при предменструални симптоми. Разбира се не само това е причината днес да обърнем внимание към витамин б6 и магнезий. Предвид това, че магнезия е средство за подпомагане работата на мускулите и нервната система, а витамин Б6 е катализатор за разграждане на мазнини и въглехидрати то определено комбинирането им е сред онези специфични и важни формули, които улесняват протичането на редица важни функции в човешкия организъм.

Ползи за здравето

Без витамини и минерали организма ни не би могъл да съществува и да функционира ефективно. Предвид значимостта както на магнезия така и на витамин Б6  е важно да подчертаем, че главни органи в човешкото тяло не биха могли да работят така, че да ни осигурят здраве, тонус и енергия.

Полезно е да се грижим за своето здраве и да му осигурим нужните хранителни вещества, витамини и минерали в оптимални норми. Консумацията на зеленчуци, ядки, бобови растения, морски дарове и други ни осигуряват дневната доза минерали и витамини, тъй като организма ни не е в състояние да си ги произвежда сам. Употребата на хранителни добавки е решаваща, тъй като така си осигуряваме ползи за метаболизма, регенерацията на клетките и тъканите както и подпомагане на повече от 300 вида биохимични процеси, които протичат в човешкия организъм. Това, което е необходимо да имате предвид е, че повече от 65 % от нужното количество магнезий се набавя от храната. А в случай, че не сте почитатели на морската храна, алергични сте към ядки или глутен то няма как по друг начин да си набавите съдържащите се в тези продукти минерали и витамини. И тъй като за организма е повече от важно да не се допуска недостиг то ето, че компенсирането на важните елементи се получава с хранителни добавки съдържащи ценните да организма магнезий и витамин Б6.

витамини

Съвременния начин на живот е доста динамичен, а това предполага физическо натоварване, стрес, умора. Тук идва ролята на хранителната добавка, съдържаща магнезий и витамин Б6, които могат да ни осигурят баланс, здраве и спокойствие.

Сред главните приоритети, които водят със себе си комбинацията от магнезий и витамин Б6 са:

  • Подобряване здравето на костите

Магнезия е основен реактор на костния метаболизъм. Учени алармират, че дори минимален недостиг може да се превърне в причина на редица заболявания на костната структура;

  • Намаляване на умората

В случай, че усетите намаляване на продуктивността и спад на тонуса ви то определено се налага да вземете нужните мерки. Обикновено хората си обясняват това състояние с пролетната умора, тъй като именно през този сезон симптомите се усилват. Но всъщност на практика се оказва, че именно спада на нивото на магнезий и витамин Б6 са основната причина за поява на тези аномалии, които обхващат дори хора в активна възраст и то с много добре изразена физическа активност. Магнезия е основен участник в производството на енергия, така че не подценявайте неговата роля при отпадналост, депресия и физическа умора;

  • Намаляване на възпалителните процеси при сърдечно-съдовата система

Укрепването на стените на кръвоносните съдове, подобряване силата на сърдечния мускул както и намаляване на редица заболявания като затлъстяване, повишено артериално налягане и други се контролират именно от четвъртия по важност минерал, от който човешкия организъм се нуждае;

  • За съкращаване на мускулите

Ролята на магнезия е като основен транспортен механизъм, който подпомага осигуряването на калций и калий до клетките. Ако липсва достатъчно количество магнезий то тази функция е затруднена, а от тук проводимостта на нервните импулси се оказва причина за мускулна атрофия и безсилието, което изпитваме.

За да сте тонизирани и да се чувствате добре в собственото си тяло се доверете на формулата магнезий и витамин б6.