петък, май 24, 2024
Начало > Интериорни Новини > Три правила, гарантиращи избор на идеална мека мебел в хола

Три правила, гарантиращи избор на идеална мека мебел в хола

ъглов диван

Дори е трудно да си представим хола без типичната му мебелировка, в която главна роля заема дивана. Практиката днес показва, че всъщност дивана не е единствения вариант за обзавеждане на гостната стая, а има и редица други продукти от категорията мека мебел, които също допринасят за търсеното удобство, приятна обстановка и елегантен стил. Как обаче да сме сигурни, че ще направим добър избор, такъв който да е лишен от грешки и неблагоприятни последици? В следващите редове ще ви разкрием три основни правила, които можете да ползвате като ориентир за покупка на мека мебел за хол.

Съобразете се с пространството

мека мебел

Всеки хол си има някакъв капацитет. Пространството е важен критерий, който показва колко голяма да бъде меката мебел и на каква форма да заложим. Ако обичате мекотата и комфорта имате шанс да изберете измежду:

  • Ъглов диван;
  • П-образен диван;
  • Холна гарнитура;
  • Канапе тройка и двойка и т.нат.

Вариантите наистина са доста и с оглед на това каква е структурата на хола избираме такава мека мебел, която да се приспособи идеално към формата и размера на стаята.

Стил според индивидуалните ни изисквания

Освен многообразни като вид вариантите мека мебел за хол в търговската мрежа се отличават и с невероятно дизайнерско присъствие. Някои домакинства предпочитат класиката, но други са доста по-разчупени като виждане и се спират на ретро, винтидж, космически стилове както и на електричен и много други. Предимството на съвременното обзавеждане е в това, че дори в период на социална изолация хората могат лесно да намерят онова, което търсят като дизайн и стил, тъй като онлайн магазините изобилстват от интересни идеи.

Не подценявайте функциалността

Меката мебел в хола не  е просто диван, канапе, фотьойл. Тя е нещо повече! Нашето място за почивка, отмора, сън. Ето, че за да можем да се насладим на всичко това е важно да изберем такъв вариант, който да има повече функции и удобства. А безспорно сред тях се нареждат:

  • Функция сън;
  • Релакс механизми;
  • Подматрачна ракла за спално бельо и текстил и други.

Ето ви няколко елементарни, но важни насоки, които ще ви помогнат да изберете идеалната мека мебел за хола си.