понеделник, април 22, 2024
Начало > Други Новини > Неудобствата от смяна на щрангове в жилищен блок

Неудобствата от смяна на щрангове в жилищен блок

щрангове в Блок

Един от сериозните проблеми, които тревожат домакинствата в жилищните блокове в столицата са старите ВиК инсталации. Ясно е, че когато си купувате апартамент от типа старо строителство и планирате ремонта първата задача, която стои пред вас е да се подмени изцяло водопроводната система. подмяната на старите метални тръби с такива от полипропилен е от важните съвети, които дават водопроводчици с опит в бранша. Не само, че този вид материали са максимално устойчиви на корозия и всякакви температурни амплитуди, но същевременно с това се оказват и най-безопасни за човешкото здраве.

Неизбежна подмяна на щрангове

Има аварии и проблеми, които биха могли да се отложат във времето до настъпването на по-добри времена т.е. да са налични достатъчно средства за отстраняването им. При необходимост от смяната на щранговете в блоковете и кооперациите обаче ежедневните аварии се оказват основен мотив да се предприемат бързи и спешни мерки. За целта ролята на домоуправителя или друго лице, което се ангажира с организационната работа е особено важна. Планирането на този ремонт в блок с 3 входа по 24 апартамента е сериозно предизвикателство. От първостепенно значение е да се направи цялостен анализ на вертикалните и хоризонталните щрангове. Причините са в изясняването на момента дали ремонта може да се отложи или има спешна нужда от професионална намеса. А такова компетентно становище за смяна на щрангове на блок София може да даде само екип, който има опита и уменията да се заеме с нелеката ремонтна дейност.

Колко време отнема смяната на щрангове

ВиК инсталация

Ако говорим за параметри на един жилищен блок и цялостната смяна на вертикалните и хоризонталните щрангове, то се подгответе за доста дълъг период на неудобство за да стоите на режим на водоподаването. Имайте предвид, че няма как живущите да се изнесат и да освободят терена за ефективна работа на екипите. Затова с цел да не се спира работния процес и да не се създава твърде голям период на липса на вода в домакинствата професионалистите, които сте наели за смяната на щранговете в софийския блок ще работят тогава, когато вие също имате служебни дневни ангажименти. Така спирането на водата няма да бъде повод за главоболия, а ремонтната фирма ще може да се мобилизира и да премахне старите щрангове като ги замени с нови. По отношение на времето, което е необходимо за смяната на щранговете в блока няма как да конкретизираме 5 или 10 дни. ВиК екипа ще ви даде по-точна информация за периода на извършване на ремонта, когато:

  • Е направен цялостен оглед на инсталацията;
  • Има изготвен план за действие и се пресметнати нужните часове за работа за извършването на ремонтната дейност;
  • Сложност за достигане на екипа до корозиралите и дефектни щрангове;
  • Колко водопроводчици могат да работят на пълни обороти за демонтирането и монтирането на новите щрангове в блока.

Това са основните предпоставки и едва след изготвянето на офертата може да се каже в какъв срок ще бъде извършен спешния ремонт.

Задължителни дейности от страна на ремонтните екипи

Неудобството да ползваме лошо като качество вода няма как да продължи. Затова много голям процент от домакинствата в старите блокове в София са благосклонни към подмяната на щранговете и се съгласяват да се жертват в името на това дълги години да се наслаждават на чистата вода, която да тече от крановете им. Имайте предвид, че екипите няма да започнат работа по собствена инициатива. Те ще спазят общоприетите правила и дейности, които са в следния ред:

  • Поставя се информирано съобщение на вниманието на всички живущи в блока, в което се потвърждава началната и крайна дата на ремонтните дейности;
  • Фиксират се часовете, в които водоподаването към домакинствата ще бъде спряно;
  • Извършване на демонтажни работи за всеки работен ден както и монтаж на нови щрангове;
  • Задължително се прави топлоизолация и укрепване на новите щрангове;
  • Съставят се протоколи за извършените работи;
  • Издава се гаранция за материали и труд.

Този план са смяна на щрангове в жилищен блок в София е примерен и съобразно индивидуалните характеристики на сградата могат да бъдат променяни някои от етапите с цел ефективно и правилно функциониране на подменената система.