четвъртък, юли 7, 2022
Начало > Други Новини > Защо е важно да имаме протектор на телефона си

Защо е важно да имаме протектор на телефона си

сктъклен протектор

Многообразието от мобилни телефони, които се предлагат на пазара наистина са страшно много. Луксозни, скъпи или евтини моделите, които откриваме напълно отговарят на нашите индивидуални потребности. За повечето потребители мобилния телефон е продукт, който е не просто средство за комуникация и разговори. Смартфона е средство за себеизява, престиж и свобода да правим неща извън пределите на човешките възможности. Това да разполагаме със свръх модерен телефон обаче е и ангажимент, грижа и отговорност, която всъщност можем да си осигурим със съответните протектори.

Видове протектори за телефони

За да се защити максимално добре и най-скъпия телефон е от значение да се изберат подходящите за него протектори. Предлаганите протектори за телефони биват два вида:

  • Гърбове;
  • Защитно предно стъкло.

Цялостната защита на телефона гарантира неговата безпроблемна работа. Независимо от това, че днес производителите представят изключително здрави и качествени решения то е неизбежно да изпуснем телефона, да го намокрим или пък в следствие на друг инцидент да се наложи да търсим нов. Колкото по-защитен е апарата ни толкова по-добре, така че е напълно логично още с покупката да предвидим съответните протектори.

Гърба защитава задния корпус на телефона от надраскване, механични повреди, а стъклата са много ефективни особено при несръчните, които често изпускат телефона си на твърди повърхности. Така се намалява риса от счупване на тъч скрийна, което е целта на защитното стъкло. С две думи всеки един протектор, независимо дали е за гръб или дисплей има своето значение за удължаване на живота на смартфона ни.

Как да изберем протектор

Всяка марка и модел телефони си имат своите специфики:

протектор
  • Размер на дисплея;
  • Дебелина на телефона;
  • Разположение на камерите  и т.нат.

Именно тези специфични акценти се оказват важни за това да се купуват специални и предназначени за съответната марка и модел протектори. За най-високо ниво за защита не подценявайте качеството на протекторите, независимо дали са за дисплей или гръб. Качествените и предназначени за конкретния телефон наистина могат да се окажат решаващи за това живота на телефона и неговата защита от механични повреди и влага.

Протекторите могат да намалят разходите при потенциален ремонт. Тъй като едни от най-неприятните проблеми са свързани със счупен дисплей то определено ако нямате застраховка, покриваща този риск сумата за ремонт, която ще платите е доста висока. Поставянето на стъклен протектор както  и гръб са равносилни на намаляване на риска от механични повреди. Спестете си главоболия и вземете мерки за да защитите телефона си.