вторник, юли 16, 2024
Начало > Други Новини > Как лесно да се грижим за здравето си с помощта на хранителните добавки?

Как лесно да се грижим за здравето си с помощта на хранителните добавки?

билки

Хората, които полагат грижи за своето здраве и практикуват някакъв спорт знаят, че в този случай трябва да се приемат повече витамини, минерали и хранителни вещества. Когато сте активни се изразходват калории и дефицитът в организма в важно да се покрие, за да работи той оптимално. Специалистите съветват в този случай освен една добра и балансирана диета, да включите в менюто си и употребата на хранителни добавки. В случая много ценни са витамините и минералите калций магнезий цинк, които оказват ползотворно действие върху множество системи в човешкото тяло. Ще откриете и редица други билкови препарати, които също укрепват имунитета и реално биха подобрили работата на организма по един здравословен и натурален начин.

Какви са положителните свойства на калция, магнезия и цинка?

Вероятно знаете от какво голямо значение за правилното развитие на организма са минералите калций, магнезий и цинк. Днес ще припомним техните положителни характеристики, за да не пропускате да си ги набавяте чрез храната и чрез хранителните добавки. Калцият е вид макронутриент ключов за формирането на костната тъкан, сърдечно съдовата система, поддържането на клетъчните мембрани и предаването на нервните импулси. Ако страдате от недостиг на калций вероятно ще се чувствате уморени, без достатъчно енергия, ще наблюдавате чупливост на ноктите си, изтръпване на крайниците и спазми.

Ето защо калцият е толкова важен и при нужда може да го употребявате като хранителна добавка. Магнезият е друг минерал, който подобрява работата на сърцето и нормализира кръвното налягане. Той също така има свойството да балансира и успокоява мускулатурата. Минералът магнезий е полезен и за хората, които са изложени на ежедневен стрес и претоварване. Понеже той се отделя чрез потта много често се наблюдава дефицит. Ако магнезият не е в достатъчни количества в организма може да изпитвате главоболие, да страдате от нарушение на съня, да имате спазми и други.

витамини и минерали

Цинкът е другият микроелемент, който има ключова роля за имунитета както на мъжете, така и на жените. Цинкът неутрализира свободните радикали и така предпазва тялото от преждевременно стареене. Цинкът подобрява още мозъчната функция и е важен за зрението. Цинкът също се предлага като хранителна комбинация с останалите минерали, които ще ви помогнат да се чувствате по-здрави и бодри.

Кой трябва да използва хранителна добавка с калций, магнезий и цинк?

В днешното напрегнато и забързано ежедневие хората нямат възможност да се хранят достатъчно здравословно и повечето пъти хапват нещо на крак. Това в комбинация с напрежението и ангажиментите води до неминуем дефицит на важни витамини и минерали в организма. В тези случаи е разумно да се обърнете към полезните хранителни добавки, които включват калций, магнезий и цинк. Тази комбинация е употребявана и предпочитана от активно спортуващите хора, които се грижат за това тялото им да бъде в най-добра кондиция. Хората над 40 години както и застрашените от остеопороза, е добре да се насочат към допълнителния прием на калций, магнезий и цинк. Тези минерали са важни при бременност и кърмене, ето защо лекарите често ги предписват.

Защо мурсалският чай е толкова полезен?

В България няма човек, който да не е чувал за билката мурсалски чай. Тя съдържа повече от 22 вида флавоноиди и много други полезни микроелементи, като желязо, мед, натрий, калий, калций, магнезий, цинк и други. Днес може да откриете висококачествен екстракт от мурсалски чай, разработен по специална технология с изцяло българска суровина. Той е много важен и полезен за подсилване на имунитета. Екстрактът от мурсалски чай нормализира кръвното налягане и дава допълнителна енергия на тялото. От Cvetitaherbal.com ще ви представят няколко от ползите на екстракта от мурсалски чай:

  • има изразено антибактериално действие – може да се използва при бронхит, астма и ларингит. Облекчава силната кашлица и е много полезен  при грипни състояния и настинки;
  • екстрактът от мурсалски чай се прилага за дълголетие и имунитет – по естествен начин билката детоксикира организма. Има силно изразено имуностимулиращо действие;
  • помага при анемия – анемия се наблюдава когато в организма има недостиг на червени кръвни телца. Екстрактът от мурсалски чай помага на тялото по-добре да абсорбира желязото, като способства образуването на фолиева киселина в дебелото черво.

Употребата на екстракт от мурсалски чай е препоръчителна при стомашно-чревни неразположение и проблеми с черния дроб. Билката подпомага работата на сърцето и предпазва кръвоносните съдове.

Да използваме ли редовно екстракт от мурсалски чай?

Ако решите регулярно да използвате екстракт от мурсалски чай, той ще ви осигури:

  • понижаване на кръвното налягане – хипертонията е един от най-сериозните здравословни проблеми в момента. Важно е кръвното да бъде нормално, затова и използването на подобна ефикасна билка има ефект;
  • има успокояващо действие при белодробни проблеми – хората, които страдат често от настинки през зимата или са прекарали пневмония, е добре да включат в ежедневната си рутина екстракт от мурсалски чай;
  • успокоява нервната система – почти всеки днес е изложен на високи дози стрес затова билковите препарати, които могат да му повлияят, винаги са добро решение.

Непременно се консултирайте със специалист, ако сте решили да употребявате нова хранителна добавка. Така няма да сгрешите в дозировката и в това до колко тя ще е полезна за вас.